Sevničani se ne bojijo primerjave s prvaki

Vodilni trije slovenski rokometni klubi bodo nocoj pred evropskimi tekmami gostovali na tekmah državnega prvenstva.

Objavljeno
09. oktober 2013 01.13
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Sevnica – V prejšnji sezoni, prvi med prvoligaši po 12 letih, so rokometaši Sevnice v rednem delu zbrali pičle štiri zmage na 22 tekmah. Po petih kolih nove sezone so že pri treh in so ta čas morda celo najprijetnejše presenečenje. Današnjo tekmo proti Gorenju (19.30) pričakujejo sproščeno in potihem snujejo načrt, kako bi zagrenili življenje prvakom.

Gorenje, Celje in Maribor bodo danes v 6. kolu državnega prvenstva odigrali generalke pred evropskimi nastopi, ki jih čakajo konec tedna. Vsi trije bodo gostovali in vsi trije si upravičeno obetajo nov par točk brez posebnih stresov in prevelike izgube energije. Sevnica želi vsaj malo namučiti Velenjčane, ki bodo v nedeljo igrali v Flensburgu. Nazadnje je zasedla 11. mesto in v spremenjenih okoliščinah zavoljo propada Cimosa vseeno zadržala status prvoligaša. Tokrat je na dobri poti, da se izogne trepetanju in se utrdi med stabilnimi ligaši, tako rezultatsko kot finančno. Doslej je premagala Krško in Sviš ter nazadnje uprizorila podvig z zmago na Kodeljevem proti Slovanu in se mu tako oddolžila za poraz v pokalu Slovenije. Edini spodrsljaj je bil domači poraz s Krko za kar 13 golov.

»Vesel sem, da smo hitro popravili ta 'kiks' s Krko, ki je res vrgel slabo luč na nas. Rokomet je bil v Sevnici vselej redna tema gostilniških debat. Ljudje so po tem porazu brili norce iz nas, po zmagi v Ljubljani pa so bili navdušeni. Zgolj za ilustracijo: v mestu je bila Ekipa v ponedeljek razprodana,« trenerju Iztoku Godcu, Sevničanu, ki je pred desetletjem vodil Krko, pač ni vseeno, kaj pravi glas ulice.

Sevnica se lahko pohvali tudi z najboljšim strelcem lige. Alen Dražetič, povratnik iz Krškega, je na petih tekmah zabil 43 golov, četudi je srednji zunanji igralec. »Dobro se je uveljavil, za razliko od večine organizatorjev igre ima 'rad' gol in poskrbi zase. Dobro izvaja tudi sedemmetrovke,« je udarnega moža v tem delu sezone pohvalil Godec, ki je zadovoljen, kako so se v ekipo vklopili drugi prišleki, denimo posojena mlada upa Lucijan Fižuleto iz Celja in Žan Gjerek iz Rudarja. Pa tudi lokalni matador Matej Flajs, brat bolj znanega odbojkarja, ki se je vrnil iz Krke: »Pozna se mu, da že pet let ni igral na zunanjem položaju, prej je bil ves čas na desnem krilu. Vendar se tudi on počasi privaja na svojo novo vlogo.«

Po petih kolih si Sevnica s Krko deli četrto mesto na lestvici, vendar bo tam težko ostala dlje časa. »Zavedamo se, da smo imeli ugoden razpored. Zdaj nas čakajo tekme z Gorenjem, Celjem in Trimom, pa potem dvoje gostovanj v Ormožu in Ribnici. Težko je napovedati, koliko točk nam bo uspelo zbrati.« Drevi si jih Sevnica prav gotovo ne more obetati, toda kar tako se že ne bo vdala. »Želimo se čim dlje upirati in potem bomo videli, kakšne so naše možnosti. Bistveno je, da se tudi kaj naučimo. Fantom sem rekel, da igralci Gorenja niso noben 'bavbav'. To bo za naše fante odlična priložnost, da ugotovijo, kje so v primerjavi z njimi,« si koristi od dvoboja obeta Godec, ki mu na klopi pomaga igralsko sveže upokojeni Aleš Sirk.

Tudi predsednik »plavih« Vojko Švab se veseli rokometnega praznika v Posavju in na namig, ali bodo Sevničani zmago v glavnem mestu začinili s skalpom državnih prvakov, bolj za šalo kot zares odgovarja: »Iz vaših ust v božja ušesa!«

Nocojšnji pari: Jeruzalem Ormož – Celje PL, Sviš Ivančna Gorica – Maribor Branik (obe ob 19), Sevnica – Gorenje (19.30).