Slovenci še v drugo zlahka strli Vujovićeve rojake

Naši rokometaši so v generalki pred ključnima kvalifikacijskima tekmama za nastop na EP 2018 ugnali Črnogorce s 33:24.

Objavljeno
09. junij 2017 21.49
J. P.
J. P.

Šmartno pri Litiji - Slovenska moška rokometna reprezentanca je še drugič v dveh dneh v prijateljskem dvoboju prepričljivo odpravila Črnogorce. Potem ko je bila včeraj v Škofji Loki boljša s kar 38:24, je danes odpor tekmeca strla s 33:24, predvsem z uspešnejšo igro v drugem polčasu, na glavni odmor je namreč odnesla »zgolj« tri zadetke zaloge (15:12).

Generalka pred odločilnima kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem (v sredo se bodo izbranci selektorja Veselina Vujovića v Schaffhausnu pomerili s Švicarji, tri dni pozneje pa bodo v Kopru gostili Portugalce) se je torej posrečila, zdaj pa Slovence do torkovega odhoda čakajo priprave v Zrečah, jutri se jim bosta pridružila še Jure Dolenec in Marko Bezjak.

Za razliko od včeraj so gostitelji tokrat začeli zelo prepričljivo in se bliskovito dokopali do vodstva s 5:1, ki ga niso več izpustili iz rok, čeravno se je tekmec približal na 8:9. To je naše fante podžgalo, da so Črni gori nekajkrat ušli za štiri gole. Vujović je odlično porazdelil minutažo, v prvem polčasu priložnosti za dokazovanje niso dočakali le Urh Kastelic, Blaž Janc, Jan Grebenc, Tilen Kodrin in Patrik Leban.

V nadaljevanju so tudi oni stopili na parket in dodal svoj delež k prvemu vodstvu za pet zadetkov (21:16) v 38. minuti dvoboja. V končnici so Slovenci popolnoma zagospodarili na igrišču in skokovito (po)višali razliko, ki je v 52. minuti narasla celo na +10, bilo je 30:20. V zmagovalni vrsti sta bila s po petimi zadetki najučinkovitejša Nejc Cehte in Saša Barišić Jaman. Pri gostih se je Vladan Lipovina ustavil pri šestih golih.

»Dvoboja sta bila kar pravšnja pred bližnjima kvalifikacijskima tekmama. V naši ekipi je precej svežih obrazov, potrebujemo še nekaj časa, da se uigramo, obramba pa je že bila zadovoljiva. Obenem smo igrali hitro, kar bo v obračunih s Švicarji in Portugalci bržčas ključnega pomena,« je za STA strnil vtise strelec treh zadetkov Blaž Blagotinšek.

»Ni lahko igrati brez številnih nosilcev igre z olimpijskih iger in svetovnega prvenstva, toda mnogi novinci so v moštvo prinesli svež veter. V teh dveh obračunih sem dobil določene odgovore, z Dolencem in Bezjakom pa bomo zagotovo še veliko močnejši, obenem bomo še dodatno dvignili raven naše igre,« pa je pristavil selektor Veselin Vujović. 

SLOVENIJA : ČRNA GORA 33:24 (15:12)

Dvorana Pungrt, gledalcev 800, sodnika Žibret in Majer (oba Slovenija).

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 3, Verdinek 2, Marguč 3 (2), Janc 2 (1), Potočnik, Cehte 5, Kodrin 1, Barišić Jaman 5, Grebenc 3, Zarabec 1, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Leban 2.

Črna gora: Mijušković, Matović, Campar, Simović, Perišić, Popović 1, Marković, Radović, Vujović 3 (2), Andjelić 3, Grbović 4, Lipovina 6, Vukičević 4, Božović 2, Lasica 1, Radojević.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Črna gora 3 (2).

Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 6.