Slovenija tudi proti Nemcem brez Zormana in Bombača

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je objavil seznam za kvalifikacijski tekmi z reprezentanco Nemčije.

Objavljeno
19. april 2017 16.03
ROKOMET - Seja RZS
N. Gr., J. P.
N. Gr., J. P.
Ljubljana - Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je prva akcija po januarskem bronu na svetovnem prvenstvu v Franciji. V začetku prihodnjega meseca Slovenijo čakata dve kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za nastop na EP na Hrvaškem 2018. Prva bo tretjega maja v ljubljanskih Stožicah, druga pa šestega maja na stadionu Gerry Weber v Halleju. Za tekmo v Stožicah je prodanih že več kot 7000 kart, so na novinarski konferenci še sporočili z rokometne zveze Slovenije. 

Selektor Veselin Vujović je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani obelodanil seznam kandidatov za bližnja dvoboja z evropskimi prvaki. Črnogorski strateg je presenetil z odločitvijo, da v reprezentanco ne vpokliče organizatorjev igre Kielc Uroša Zormana in Deana Bombača, ki nista na seznamu poškodovanih. Status Zormana je že nekaj časa nejasen, bolj presenetljiva pa je odločitev, da tokrat ne bo računal na Deana Bombača, ki velja za enega boljših srednjih zunanjih v Evropi.

Poleg Zormana in Bombača ne bo Vida Kavtičnika (Montpellier) in Darka Cingesarja (Zagreb), ki sta poškodovana, v ekipo pa se vračajo Primož Prošt (Göppingen), Simon Razgor (Meškov Brest), Staš Skube (Pick Szeged) in Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško). Sloveniji se bo najbolj poznala odsotnost Darka Cingesarja, ki je bil tudi na SP v Franciji eden ključnih mož igre Slovenije, saj blesti z borbeno igro v obrambi in zanesljivo igro na krilu v napadu.

Slovenija je doslej odigrala dve kvalifikacijski tekmi za EP 2018. Na prvi v Velenju je po sijajni predstavi v drugi polovici tekme na kolena položila Švico, na drugi pa skozi celotno tekmo nadzorovala Portugalsko, zavoljo neodgovorne igre v končnici tekme pa se je iz Lizbone vrnila z osvojeno točko. Po dveh odigranih tekmah je v skupini 5 v vodstvu Nemčija s štirimi točkami, Slovenija je zbrala tri, Portugalska eno, Švica pa je brez točk. Slovenska izbrana vrsta bo zadnji kvalifikacijski tekmi odigrala čez dobra dva meseca, najprej bo 14. junija gostovala v Švici, dva dni kasneje pa jo čaka še domača tekma s Portugalsko.

Foto: Rokometna zveza Slovenije 

 

Vujović: Bombač je nazadoval

»Ni bilo enostavno sprejeti takšne odločitve. Z Zormanom in Bombačem sem opravil pogovor, enostavno se mi niso dopadle njune predstave v poljskem klubu, enako kot ne na splošno igra zmagovalca minule sezone lige prvakov, ki je tokrat izpadel že v osmini finala. Dean po prestopu iz Szegeda ni storil kakovostnega koraka naprej v karieri, ravno nasprotno - nazadoval je. Njegova minutaža je majhna, na parketu ni sproščen, po trenutni pripravljenosti zaostaja za Markom Bezjakom, Miho Zarabcem in Stašem Skubetom. Uroš ima po igralski kakovosti in značaju posebno težo, vendar pa ta hip nisem prepričan, da je glede na pripravljenost nujno potreben izbrani vrsti. To pa ne pomeni, da sem ga dokončno črtal z reprezentančnega seznama. Ko ga bom povabil v izbrano vrsto, bo tudi na mojem končnem seznamu 16 igralcev za tekmo,« je sestavo seznama komentiral selektor Vujović.

 

SEZNAM ZA TEKMI Z NEMČIJO

Vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Urh Kastelic (Pick Szeged), Matevž Skok (Zagreb) in Primož Prošt (Göppingen);
Krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Simon Razgor (Meškov Brest);
Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), david Miklavčič (Zagreb) in Staš Skube (Pick Szeged);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).