Slovenke remizirale z Argentino

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je prijateljski turnir v Braziliji sklenila z neodločenim izidom (22:22) proti Argentini.

Objavljeno
29. november 2015 16.52
acr rokomet
G. L.
G. L.

Brasilia - Turnir štirih nacij v brazilski prestolnici Brasilii se je za slovenske rokometašice končal z le eno v celoti odigrani tekmo. Po dveh odpovedanih tekmah z Brazilijo - prva se zaradi dežja v dvorani ni niti začela, druga pa je bila iz enakih razlogov prekinjena pri izidu 8:8 - so se Slovenke pomerile z Argentinkami in se razšle z neodločenim izidom 22:22.

Izbranke Uroša Bregarja bi morale razen tekem z Brazilkami odigrati še tekmo s Srbijo, a so prireditelji iz preventivnih razlogov preostale štiri tekme na turnirju odpovedali. Streha v dvorani preprosto ni kljubovala močnemu deževju, tako da so bili pogoji za igranje praktično nemogoči.

Na današnji tekmi z Argentino je slovenskim rokometašicam dolgo kazalo na zmago. V zadnjih deset minut so vstopile s kapitalom treh golov (19:16), a nato popustile in tekmicam dopustile neodločen rezultat.

V Brasilii sledi še tekma med domačinkami in Srbkinjami, nato pa bosta obe evropski reprezentanci odpotovali v domovino.