Slovenske rokometašice jutri v tretjem bobnu

Jutri ob 12.30 bo ples kroglic določil kvalifikacijske skupine za nastop na ženskem EP v rokometu prihodnje leto v Franciji.

Objavljeno
20. april 2017 15.43
uho*ROKOMET Španija - Slovenija
J. P.
J. P.

Pariz - Jutri ob 12.30 bo na sedežu francoskega olimpijskega komiteja v Parizu ples kroglic določil kvalifikacijske skupine za nastop na ženskem evropskem prvenstvu v rokometu prihodnje leto v Franciji. Kot poroča STA, je Evropska rokometna zveza (EHF) Slovenijo uvrstila v tretji kakovostni boben ob bok Slovaški, Ukrajini, Avstriji, Belorusiji, Turčiji in Makedoniji.

Možne tekmice iz prvega bobna so Norveška, Nizozemska, Romunija, Danska, Švedska, Španija in Črna gora, iz drugega Rusija, Nemčija, Poljska, Madžarska, Srbija, Češka in Hrvaška, iz četrtega pa Italija, Islandija, Litva, Portugalska, Švica in zmagovalki dveh predkvalifikacijskih turnirjev (Finska, Ferski otoki, Grčija oziroma Izrael, Kosovo, Gruzija).

Na evropsko prvenstvo, ki ga bodo med 20. novembrom in 16. decembrom prihodnje leto gostili Nantes, Brest, Montbeliard, Nancy in Pariz, se bodo uvrstile po dve najboljši zasedbi iz vsake od sedmih kvalifikacijskih skupin in najuspešnejša tretjeuvrščena reprezentanca. Začetek kvalifikacij bo letošnjega 27. septembra, konec pa 3. junija prihodnje leto.

Še pred tem pa slovensko izbrano vrsto čakata še dva kvalifikacijska obračuna s Hrvaško za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Norveškem in v Nemčiji. Prvi sosedski dvoboj bo na sporedu med 9. in 11. junijem na Hrvaškem, povratni pa 15. junija v Celju.