Slovenski rokometaši z levo roko preko Črne gore (FOTO) 

Na prijateljski tekmi v Škofji Loki so slovenski rokometaši s kar 38:24 odpravili reprezentanco Črne gore.

Objavljeno
08. junij 2017 20.39
Posodobljeno
08. junij 2017 20.39
rokomet
N. Gr.
N. Gr.

Škofja Loka - Slovenska izbrana vrsta pod vodstvom Veselina Vujovića je danes v Škofji Loki brez težav dobila prvo pripravljalno tekmo proti Črni gori z 38:24. Slovenija se pripravlja na odločilni kvalifikacijski srečanji za uvrstitev na EP s Portugalsko in Švico, kjer potrebuje zmagi. 

Zdesetkana slovenska izbrana vrsta - na bližnjih kvalifikacijskih tekmah s Švico in Portugalsko bodo iz različnih razlogov manjkali Vid Kavtičnik, Darko Cingesar, Vid Poteko, Dean Bombač, Nik Henigman, Primož Prošt, Staš Skube in Miha Žvižej, tako da je Vujović "pod zastavo" poklical nekatere reprezentančno povsem neizkušene rokometaše, kot so Saša Barišić Jaman, Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Patrik Leban, Gregor Potočnik, Matic Verdinek in Igor Žabič, izkušena Jure Dolenec in Marko Bezjak pa se bosta zaradi klubskih obveznosti v Franciji in Nemčiji reprezentančnim soigralcem pridružila v soboto - je bila le v prvih desetih minutah v podrejenem položaju.

Po uvodnem zaostanku 1:4 je v nadaljevanju zaigrala veliko bolje in v 12. minuti tekmo postavila v začetno izhodišče (8:8), v nadaljevanju pa povsem zasenčila Črnogorce. Predvsem udarno je zaigrala v obdobju med 15. in 25. minuto, ko sploh ni prejela zadetka, v napadu pa dodobra napolnila tekmečevo mrežo in povedla s 17:10. Vujović je v prvem polčasu veliko menjal, v obrambi pa veliko pozornost namenil obrambi 5-1 (na "špici" je bil Borut Mačkovšek). V drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo, slovenski rokometaši so bili vselej za korak pred Črnogorci in nekajkrat s svojimi atraktivnimi potezami navdušili okoli 700 gledalcev v dvorani Poden. V 44. minuti so si priigrali deset golov prednosti (30:20) in razrešili vse dvome o zmagi, največ pa so vodili za 14 golov (37:23, 38:24). V slovenski reprezentanci sta bila strelsko najbolj učinkovita Gašper Marguč s sedmimi in Tilen Kodrin s petimi goli.

Veselin Vujović, selektor Slovenije: »V naši ekipi imamo veliko poškodovanih igralcev, novinci pa so dobro opravili svoje naloge. Zadovoljen sem z odnosom mojih varovancev do same tekme, dodobra smo pretekli Črnogorce in jih tudi zasluženo visoko premagali. V obrambi smo veliko igrali različico 5-1, kar je bila del priprav za bližnjo tekmo s Švico.«

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: »Začeli smo slabo, v nadaljevanju pa je prišla do izraza našo prednost v kakovosti in hitrosti. Ni lahko igrati tovrstne tekme, sploh zaradi tega, ker smo ob koncu sezone vsi nekoliko utrujeni, a selektor je dobro porazdelil minutažo med nami, na koncu pa smo z dobro igro tudi zasluženo zmagali.«

Patrik Leban, reprezentant Slovenije: »Veliko mi je pomenilo že to, da me je selektor uvrstil med 16. Želeli smo zmagati in prikazati dobro predstavo, kar smo tudi dosegli. Pred tekmo sem imel le željo, da igram sproščeno. Upam, da bo šlo na naslednjih tekmah vse skupaj le še navzgor.«

Slovenija - Črna gora 38:24 (19:14)

Dvorana Poden, gledalcev 700, sodnika: Teršek in Leskovec (oba Slovenija).
Slovenija: Skok, Ferlin, Blagotinšek 3, Verdinek 1 (1), Marguč 7 (2), Janc 4, Potočnik 2, Miklavčič 2, Kodrin 5, Gaber 3, Grebenc 2, Zarabec 2 (2), Žabič, Mačkovšek 2, Mlakar 2, Leban 3 (1).
Črna gora: Mijatović, Mijušković, Campar 1, Simović, Perišić 2, Popović, Andjelić, Marković, Radović 1, Vujović 7 (2), Grbović 1, Lipovina 4, Vukičević 2, Božović 5, Lasica 1, Radojević.
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Črna gora 2 (2).
Izključitve: Slovenija 4, Črna gora 2 minuti.
Rdeči karton: /.