Streha ni vzdržala, Slovenke in Brazilke brez tekme

Prireditelji prijateljskega ženskega rokometnega turnirja v Brasilii so morali dvoboj odpovedati zaradi obilnega deževja.

Objavljeno
28. november 2015 09.31
jer rokomet
J. P.
J. P.

Brasilia - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je ostala brez prvega dvoboja na pokalu štirih narodov v Braziliji. Sinoči bi se morala namreč pomeriti z gostiteljicami tekmovanja, a so bili prireditelji dvoboj v dvorani Nilson Nelson v Brasilii prisiljeni odpovedati zavoljo obilnega deževja. Streha dvorane namreč ni vzdržala hudega naliva, zaradi mokrega parketa in tveganja morebitnih poškodb pa so oganizatorji sprejeli skrajno odločitev in tekmo prestavili na poznejši termin. Ravno tako niso mogli izpeljati drugega sinočnjega dvoboja med Argentino in Srbijo, s katero naj bi se Slovenke pomerile danes popoldne (ob 14.50 po srednjeevropskem času).

Na južnoameriškem turnirju novi selektor Uroš Bregar, ki je zamenjal Marto Bon, računa zgolj na štiri igralke, ki si kruh služijo v tujini - Nino Jeriček, Majo Šon (obe Nimes), Sanjo Gregorc (Vac) in Ano Gros (Metz), na njegovem seznamu pa so še: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Polona Barič, Amra Pandžič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Neli Irman, Tjaša Stanko (obe Zagorje), Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Ines Amon (Velenje), Alja Vrček (Celje Celjske mesnine) in Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina).