Tamšetov »vrtec« odločno v obrambo lovorik

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se v 24. sezono podajajo z najmlajšo in najcenejšo zasedbo doslej.

Objavljeno
03. september 2014 21.25
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Celje – Kot pritiče šampionom, rokometaši Celja med predstavitvijo ekipe in ciljev nad sabo niso hoteli gledati nič drugega kot nebo. Na strehi hotela Celeia so bili enotni, da ne bodo sestopili z domačega vrha, pa četudi v povprečju štejejo komaj 22,9 leta in jih čakajo težki evropski izzivi.

Celjane čaka zanimiva in zahtevna 24. sezona, ki jo bodo začeli v soboto, ko bodo gostili povratnike v prvo ligo iz Škofje Loke. Branili bodo tako prvenstveni kot pokalni naslov in bodo tudi edini slovenski predstavniki v ligi prvakov, kjer so se znašli v najtežji skupini z Veszpremom, Rhein-Neckarjem, Montpellierom, Čehovskimi medvedi in Vardarjem.

V pripravljalnem obdobju so pivovarji delovali dobro. Odigrali so ducat tekem, med drugim premagali tri francoske klube, tudi prvaka Dunkerque, in izgubili samo proti Nantesu v finalu turnirja v Franciji. Včerajšnja predstavitev, na kateri na presenečenje sedme sile ni bilo nikogar iz vodstva kluba, je minila tudi brez štirih najstnikov v članski ekipi (Blaža Janca, Gala Marguča, Jake Malusa in Urha Kastelica), ki so imeli – šolske obveznosti. Branko Tamše se včasih upravičeno počuti bolj vzgojitelj kot trener. »Celjska ekipa še nikdar ni bila mlajša in nikdar cenejša. Kljub temu so cilji vselej visoki. Rad bi, da bi čim prej prišli na raven prejšnje ekipe v zadnjih mesecih. Zaradi neizkušenosti bodo seveda prisotna nihanja, a jih bomo skušali čim bolj zajeziti. Čaka nas bitka na treh frontah. Vanje se podajamo brez kalkulacij, na vsaki tekmi bo edina želja zmaga, pa naj gre za Loko ali Vardar,« je bil odločen Tamše, ki bo lovil svoj četrti zaporedni naslov državnega prvaka. »Moram priznati, da mi je bil prejšnji tekmovalni sistem bolj všeč, saj si moral biti skozi vso sezono v napetosti. Zdaj morebitni spodrsljaji ne bodo usodni. Odločalo se bo namreč šele v maju,« se je malce pridušal Tamše, ki se vseeno ne bo mogel izogniti vroči jeseni. Že čez tri tedne se bo postavil po robu bogatemu Vardarju. »Imamo veliko novincev, ki se šele vklapljajo v sistem. Manjkajo jim izkušnje iz lige prvakov. Kljub temu se želimo tudi v Evropi prestaviti v čim lepši luči. Ne glede na sloves tekmecev lahko zagotovim, da v Zlatorogu nikomur ne bo lahko,« je odločen Tamše, ki bo prvič začel sezono na celjski klopi, potem ko je Vladana Matića zamenjal sredi decembra lani.

Tudi po odhodu direktorja Romana Pungartnika, ki je vnesel sveže marketinške ideje, bo Celje pri krepitvi javne podobe očitno ostalo svetilnik za konkurenco. Skuša se še bolj vpeti v lokalno okolje in je oživilo sodelovanje z drugimi športnimi kolektivi v Knežjem mestu. Stekla je akcija, s katero želijo doseči, da bi prav vsak Celjan vsaj enkrat v sezoni obiskal tekmo v Zlatorogu. Že v soboto bodo navijači lahko pozdravili novince v povsem novih dresih in tudi omenjene štiri od sedmih celjskih dijakov, ki so nedavno osvojili zlato na OI mladih na Kitajskem.

Kapetan Luka Žvižej bo s svojimi izkušnjami ključen mož tako v slačilnici kot na parketu. »Lahko rečem, da so se novinci dobro ujeli in se že privadili na naš sistem. Priprave so bile dobre. Nismo še v najboljši formi, kar je normalno. A ko bo treba pokazati pravi obraz, verjamem, da bomo to tudi storili,« mlajšim soigralcem zaupa novopečeni očka Žvižej in si obeta uspešno sezono: »Želimo čim bolj in čim pogosteje napolniti Zlatorog, cilj nas vseh pa je seveda ostati številka 1 v državi.«