Tiselj želi boljšo obrambo, zadovoljen pa bo že s pravim pristopom

Rokometašice Krima bodo na drugi tekmi lige prvakinj v nedeljo gostovale v Lepizigu. Slovenske prvakinje so favoritinje.

Objavljeno
09. oktober 2013 17.54
Rokomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Po sobotni domači zmagi proti Sävehofu se za rokometašice Krima liga prvakinj nadaljuje z nedeljskim gostovanjem v Leipzigu. Čeprav so slovenske prvakinje v dvoboju favoritinje, se dobro zavedajo, da bo naloga vse prej kot lahka. Trener Tone Tiselj verjame, da bo dvoboj prava rokometna poslastica.

»Leipzig je kakovostna ekipa, klub je organizacijsko na najvišji ravni. Letos so se lepo okrepili, v tekmovanje so vstopili dobro, se uvrstili v ligo prvakinj, v domačem prvenstvu imajo samo zmage, v uvodnem krogu lige prvakinj so zmagale v gosteh pri Metzu. Imajo kakovost na vseh igralnih položajih. Mislim, da nas čaka dobra tekma,« je na današnji novinarski konferenci ocenil Tiselj.

Kot je dejal, je prva tekma predvsem razkrila vrzeli v obrambi. Tu imajo Krimovke še veliko rezerv, igro pa je treba čim prej izboljšati. »Gotovo je bila obramba tista, ki je šepala na prvi tekmi. Moramo jo popraviti ne le za to tekmo, ampak na sploh, če hočemo konkurirati vsem evropskim ekipam,« se je zavedal trener ljubljanskega kluba.

Tiselj ni želel napovedovati razpleta tekme v Leipzigu, zaželel si je le dobro predstavo svojih deklet. »Če bodo dekleta pokazala tisto, kar je najbolj pomembno, torej karakter, zmagovalno miselnost in bodo upoštevale taktični načrt, potem bom zadovoljen. Kaj bo to pomenilo, pa bomo videli po tekmi,« je dejal Tiselj in izpostavil še nekaj dejavnikov, na katere bo treba posebej paziti v Nemčiji.

»Paziti moramo, da jih ne ponese evforija in navijaško vzdušje. Morali bomo nadzorovati rezultat, ohraniti mirne glave in narekovati svojo igro. Leipzig bo nevaren kot ekipa, ima dve odlični in vsestranski igralki: Susann Müller, še v minuli sezoni članico Krima, in Karolina Kudlacz. Toda kakovost in izkušnje imajo tudi na drugih položajih, tako da se je treba pripraviti na celotno ekipo,« je zaključil Tiselj.

Tekma v Leipzigu se bo v nedeljo začela ob 15. uri, sodila pa jo bosta Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis.