Trideset let RK Krim

Najtrofejnejši slovenski ženski rokometni klub bo danes obeležil 30-letnico obstoja s prireditvijo na Ljubljanskem gradu.

Objavljeno
12. september 2014 15.19
mfe-KRIM
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najtrofejnejši ženski rokometni klub na slovenskih parketih Krim letos praznuje 30-letnico obstoja, ki jo bo danes na Ljubljanskem gradu obeležil s svečano prireditvijo, na kateri bo na družaben način združil prijeten dogodek s spomini na bogato in pisano zgodovino ter željami za prihodnost. Tudi zato svež slogan: Ponosni na zgodovino in uspehe gradimo prihodnost.

Prireditve se bodo med drugim udeležili predstavnik Evropske rokometne zveze Predrag Bošković, predstavniki Rokometne zveze Slovenije, člani vodstev slovenskih klubov, sponzorji, prijatelji in podporniki ljubljanskega kolektiva, zdajšnje in nekdanje igralke in navsezadnje dolgoletni alfa in omega Krima, ljubljanski župan Zoran Janković.

Po ustanovitvi jeseni leta 1984 in ognjenem krstu v mladinski konkurenci v sezoni 1985/86 je klub v treh desetletjih nanizal številne domače in mednarodne uspehe: dva naslova evropskih šampionk (2001, 2003), tri nastope v finalu lige prvakinj (1999, 2004, 2005) ter 20 državnih naslovov in 21 domačih pokalnih lovorik.

Praznik bo oplemenitil tudi že 11. turnir Vinka Kandije, posvečen enemu največjih trenerjev v klubski zgodovini. Letos turnir gosti Galjevica, ob krimovkah pa na njem nastopajo še Zagorje, Krka in Ljubljana. Mali finale bo na sporedu jutri ob 16. uri, finale pa dve uri pozneje.

Klub se v zadnjem obdobju ni mogel izogniti finančni krizi in je zato nekoliko upehan, kar je rahlo znižalo cilje v prihajajoči sezoni lige prvakov. V veliki meri pomlajena in poslovenjena ekipa trenerke Marte Bon brez nekaterih ključnih igralk iz minulih let bo zadovoljna že z uvrstitvijo v drugi del tekmovanja, medtem ko sta na domačih parketih obe lovoriki domala obvezni.