Trimo gol oddaljen od presenečenja v Taboru

1. liga NLB Leasing: Novinec Malinović prinesel zmago neprepričljivemu Mariboru, Celje zanesljivo ugnalo rokometaše Krke.

Objavljeno
08. september 2013 20.26
Slovenija, Maribor, 8.9.2011 - SIBILA Marko, trener RK Maribor Branik foto:Tadej Regent/Delo
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Najbolj presenetljive v uvodnem kolu 1. SRL so bile preglavice, ki jih je imel Maribor proti Trimu. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi se eden od treh favoritov že takoj opekel. Da se to ni zgodilo, sta v največji meri zaslužna novinca – vratar Jure Vran in strelec odločilnega gola Dejan Malinović.

Trimo se je še enkrat več izkazal za zelo neugodnega tekmeca vijoličastih. Že lani jih je presenetil na začetku sezone v Taboru, tudi tokrat pa ni bil daleč od uspeha, četudi je izgubil nekaj ključnih igralcev (Staš Skube, Uroš, Paladin, Alberto Garcia) in trenerja Ivana Vajdla. Nekdanjemu strategu Trebanjcev Marku Šibili se je odvalil velik kamen od srca, ko je Jure Vran v 59. minuti ubranil sedemmetrovko Juretu Sušinu in mu nato s parado preprečil zadetek iz odbitka. Bosanski reprezentant Dejan Malinović, ob nesrečnemu Sušinu prvi strelec tekme s sedmimi goli, je zatem dosegel zadetek, gostom pa v živčni zadnji minuti ni uspelo izenačiti.

»Najbolj pomembno je, da smo zmagali, čeprav z igro nikakor ne moremo biti zadovoljni. Kljub nekaterim kadrovskim spremembam ima Trimo kakovostne igralce, ki ti lahko povzročijo velike težave, če jim pustiš preveč svobode, kot smo jim mi,« je po tekmi za klubsko stran povedal Šibila, ki je zmago vendarle označil za zasluženo.

Malinović, 21-letni levoroki strelec, je bil vesel, ker je v vijoličastem dresu debitiral z zmago. »Led je prebit. Tekmo smo slabo odprli in ni se nam uspelo 'odlepiti'. Morali bi si že prej priigrati nekaj golov prednost, potem bi nam bilo gotovo lažje,« je razmišljal junak tekme Malinović, ki se ni hotel preveč izpostavljati: »Res sem tokrat jaz dosegel odločilni gol. Drugič ga bo nekdo drug. Vse moštvo je bilo zaslužno za zmago.«

Mariborčane v naslednjem kolu čaka gostovanje v Ormožu, kjer bodo morali pokazati boljšo formo. Jeruzalem je namreč v Ivančni Gorici pokazal, da ima solidno ekipo, saj je zanesljivo premagal Sviš, udeleženca zadnjega sklepnega turnirja v pokalu Slovenije. Bojan Čudič se je podpisal pod deset golov, šest jih je dosegel s sedmih metrov.

Na zadnji sobotni tekmi pa je Celje Pivovarna Laško upravičilo vlogo favorita in celo malce presenetljivo visoko zmagalo v Novem mestu, kjer se je ena tekma v prejšnji sezoni končala tesno s 26:24. Mlada ekipa Krke pod vodstvom mladinskega selektorja Slavka Ivezića tokrat (še) ni bila dorasla gostom, ki jih mnogi postavljajo v vlogo favoritov za končni naslov. Njihov trener Vladan Matić je bolj previden. Ni pa skrival zadovoljstva s pristopom svojih fantov. Kar enajst se jih je vpisalo med strelce. »Vzeli smo, po kar smo prišli. Obramba je bila na visoki ravni, v prihodnje pa moramo izboljšati še realizacijo v napadu, ki je šepala,« je povedal Matić, čigar ekipa bo v petek v Laškem – košarkarski Zlatorog in sejemski Golovec sta zasedena – gostil Slovana. Ta se je v petek dobro upiral prvakom iz Velenja, ki pa so bili v drugem polčasu vendarle premočni za novince s Kodeljevega. Veliko točko je na vročem gostovanju v Izoli osvojila Ribnica z novim trenerjem Robertom Begušem, Sevnica pa je v lokalnem derbiju premagala Krško.