Tudi kapetan Žvižej zapušča Celje

Luka Žvižej in vodstvo Celja Pivovarne Laško nista našla skupnega jezika in kapetan zapušča klub.

Objavljeno
17. maj 2017 11.25
Igralec Celja Luka Žvižej na tekmi evropske rokometne lige prvakov med ekipama Celje Pivovarna Laško in Paris Saint Germain. Celje, Slovenija 18.oktobra 2015. [rokomet,Celje PL,Paris SG,rokometna liga prvakov,šport,Luka Žvižej]
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje − Po treh tujcih, Ivanu Gajiću, Povilasu Babarskasu in Arthurju Patrianovi, ter slovenskih reprezentantih Mihi Zarabcu (Kiel) in Blažu Jancu (Kielce) ter verjetno tudi Vidu Poteku (Meškov) bo ekipo Celja Pivovarne Laško ob koncu sezone zapustil še legenda kluba, kapetan Luka Žvižej.

Dolgotrajna pogajanja o njegovi plači niso obrodila sadov in zdaj je že jasno, da bo Žvižej pri 36 letih ostal prost igralec in bo iskal novega delodajalca.

Žvižej, ki je lani končal reprezentančno pot, je bil član Celja zadnjih sedem sezon, pred tem je igral tudi za Barcelono, s katero je osvojil ligo prvakov, in madžarski Pick Szeged.

Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano, kot je že večkrat zatrdil, pa se počuti dovolj telesno močnega in še ne razmišlja o končanju kariere. Navsezadnje je bil pred kratkim izbran za najboljšega igralca na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Mariboru, kjer so Celjani osvojili lovoriko.

Na levem krilu naj bi odslej pri pivovarjih imel glavno besedo reprezentant Tilen Kodrin. Kdo bo njegova rezerva, še ni znano. Za zdaj je jasno, da bodo v Celje prišli Španec Daniel Dušebajev, Črnogorec Branko Vujović ter slovenski vratar Urh Kastelic.

Ekipo trenerja Branka Tamšeta do konca sezone čakajo še tri tekme, najpomembnejša 2. junija, ko bodo pivovarji gostili Gorenje v boju za naslov državnega prvaka.

Drugo leto prihaja Josip Šarac

Kot piše Balkan Handball, pa bo v sezoni 2018/19 vrste 20-kratnih državnih prvakov okrepil nadarjeni Josip Šarac, član Ljubuškega. Gre za 19-letnega levega zunanjega igralca, ki je bil želja mnogih tujih klubov. Podpisal naj bi triletno pogodbo, vendar naj bi eno sezono še ostal v BiH. Celjani imajo na tem mestu že Boruta Mačkovška in Daniela Dušebajeva, po potrebi lahko na levi strani igra tudi Jaka Malus.