V drugi polovici sezone bo hud boj za končnico

1. SRL: rokometaši Loke do pete zmage na šestih tekmah, poraz Ormoža, Staš Skube novi kapetan Gorenja.

Objavljeno
07. december 2015 01.54
Rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Po polovici rednega dela sezone v rokometnem prvenstvu se je še bolj zakuhal boj za šest mest, ki vodijo v končnico. Med tretjeuvrščenim Koprom in osmo Ribnico so zgolj štiri točke razlike, prvič se je v »zgornjem domu« znašel neprepričljivi Maribor.

Veliko zmago je konec tedna vpisala Ribnica, ki je na vročem gostovanju v Izoli vpisala visoko zmago. Iz območja ogroženih se je poslovila Dobova, ki je presenetljivo premagala Jeruzalem. Domači rokometaši so gostom v prvem polčasu dovolili vsega šest golov (!).

Gorenje je preživelo šok po zgodnjem slovesu od pokala EHF in zlahka odpravilo Krko. »Naša obramba je bila zadovoljiva, končni rezultat je pozitiven, zato sem tokrat lahko zadovoljen,« je dejal trener Gregor Cvijič, ki je v torek dobil zaupnico vodstva kluba, ob tem pa je Nika Medveda v kapetanski vlogi zamenjal Staš Skube.

Eno od razočaranj sezone je Trimo, ki je v prejšnji sezoni osvojil četrto mesto, zdaj pa kaže, da se ekipi trenerja Romana Šavriča sploh ne bo uspelo prebiti med šesterico, za katero Trebanjci zaostajajo že za štiri točke. V soboto so doma oddali točko Slovenj Gradcu, ki se krčevito oklepa obstanka.

Mariborčani medtem še vedno ne najdejo forme in so imeli nemalo težav proti Slovanu. Vijoličasti so v drugem polčasu vodili že za šest golov (19:13), pa na koncu trepetali za zmago, ki jo je zapečati Matic Verdinek, strelec šestih golov. »Zmaga je tukaj, a nikakor ne moremo biti zadovoljni s prikazano igro. Očitno bo treba vložiti še več truda tako na treningih kot na tekmah. Nekajkrat smo pokazali, da znamo dobro igrati, vendar je to premalo. Upam, da se čim prej poberemo iz tega niza slabih tekem,« je povedal levokrilni igralec Verdinek.

Poleg Kopra in Jeruzalema hit prvenstva ostaja Loka. Moštvo Bojana Čotarja je v Sevnici vpisalo že peto zmago na zadnjih šestih tekmah in je trdno zasidrano na petem mestu.

Če je v sredini lestvice nastala nepopisna gneča, pa so se stvari že bolj izkristalizirale na dnu in vse bolj kaže, da se bosta od prvoligaške druščine morala posloviti Slovan in Sevnica, četudi vsaj Ljubljančani še kažejo znake, da jim utegne v drugi polovici sezone uspeti zasuk rezultatske krivulje navzgor.

Večina prvoligašev bo imela obveznosti že med tednom, ko bo na sporedu šestnajstina finala v pokalu Slovenije, derbi pa bo v četrtek v Zlatorogu, kjer bodo Celjani gostili Velenjčane.