V drugo Črnogorke niso dovolile presenečenja

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prijateljski tekmi v Podgorici izgubila s Črno goro s 26:29.

Objavljeno
11. oktober 2014 21.46
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Podgorica - Potem ko so izbranke slovenske selektorice Marte Bon nepričakovano, a povsem zasluženo na prvi prijateljski tekmi v Podgorici premagale olimpijske podprvakinje in evropske prvakinje, so na današnji povratni tekmi v dvorani Morača vendarle priznale premoč črnogorskim igralkam.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tamara Mavsar s petimi goli, Lina Krhlikar in Neli Irman sta jih dosegli po štiri. V črnogorski reprezentanci je blestela Katarina Bulatović, ki je dosegla devet zadetkov.

Za slovensko reprezentanco sta bili tekmi v Črni gori dobrodošli pred prvim delom kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2015, ki bo med 3. do 6. decembrom v Zürichu. Na tem turnirju bodo nastopile še Švica, Belorusija in Grčija, v dodatne kvalifikacije pa se bo uvrstila le v primeru, da osvoji prvo mesto.

Slovenija : Črna gora 26:29 (14:17)

Dvorana Morača, sodnika: Kaludjerović in Vujačić (oba Črna gora).

Črna gora: Rajčić, Bajraktarović, Petrović 3, B. Pavićević 5, Ujkić, Despotović 2, Jovanović, I. Pavičević, Klikovac, Ramusović 2, Agović 2, Lazović 2, Malović, Jauković 2, Bulatović 9, Knežević 2.

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Janković, Krhlikar 4, Gros 2, Hrnčič 2, Mavsar 5, Lazović 2, Irman 4, Gregorc 1, Guberinić, Petrinja 3, Šon 3, Ljepoja.

Sedemmetrovke: Črna gora 4 (2), Slovenija 2 (1).
Izključitve: Črna gora 4, Slovenija 2 minuti.
Rdeč karton: /.