V mestu luči bi zgodbo zapeljali v napačno smer

Rokometaše Celjae Pivovarne Laško jutri ob 17. uri čaka gostovanje v ligi prvakov pri zvezdniškem Parizu.

Objavljeno
04. december 2015 21.23
Igralec Celja Tilen Kodrin v napadu. Tekma evropske rokometne lige prvakov med ekipama Celje Pivovarna Laško in Paris Saint Germain. Celje, Slovenija 18.oktobra 2015. [rokomet,Celje PL,Paris SG,rokometna liga prvakov,šport,Tilen Kodrin]
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje – Pogled na lestvico, igralski kader in višino proračuna nakazuje, da bo v Parizu promet enosmeren. A celjski rokometaši so pripravljeni zgodbo zapeljati tudi v »napačno« smer in v zadnji tekmi lige prvakov v tem letu vsaj namučiti pariške zvezdnike, če ne celo pripraviti presenečenja. Paris Saint-Germain in Celje Pivovarna Laško se bosta v dvorani George Carpentier pomerila jutri ob 17. uri.

V skupini A so Parižani s 14 točkami še vedno v igri za prvo mesto, Celjani so pri treh točkah in v težkem položaju v boju za 6. mesto, ki še vodi v osmino finala. Na prvi tekmi v Zlatorogu so sredi oktobra francoski prvaki zmagali z 32:30, a Celjani so ravno takrat dobili namig, da so lahko s svojo igro kos tudi najboljšim, kar se je potrdilo na zadnji tekmi, v kateri so pred tednom vzeli točko Kielu.

PSG, ki so mu katarski mogotci omogočili 16,5-milijonski proračun (desetkrat višji od celjskega) in ima v svojih vrstah nekatere največje rokometne zvezdnike (Nikola Karabatić, Mikkel Hansen, Thierry Omeyer …), kaže različne predstave. Da je lahko ranljiv, sta pokazali prva in zadnja tekma. Najprej je za sedem golov izgubil v Flensburgu, pred tednom za osem v Veszpremu, ko je zmogel vsega 20 zadetkov. Jih je pa zato v sredo v domači ligi Cesson-Rennesu nasul 38.

Celjani so premagali Koper in četudi sta Vid Poteko in Blaž Janc predčasno zapustila parket, bo trener Branko Tamše v mestu luči – tudi lepo okrašenemu Celju bi v teh dneh lahko rekli tako – računal na vse najboljše igralce razen Davida Razgorja. Slovenski prvaki bodo neobremenjeni. Poraz ne bi bil nič tragičnega, a če bi se mu izognili, bi bile njihove možnosti v drugem delu sezone, v katerem jih čakajo tekme z Wislo in Zagrebom (v gosteh) ter Flensburgom in Bešiktašem (doma), še lepše. PSG sicer doma še ni oddal točke, za 11 golov je ugnal Zagreb, za sedem Kiel, za pet Wislo in za dva Veszprem. Toda mladi Celjani so v Veszpremu in še bolj v Kielu pokazali, da so lahko nevarni tudi na tujem. »Skušali bomo igrati na podoben način kot na domači tekmi. Zavedamo se moči Pariza, hkrati pa poznamo tudi njegova nihanja. Vsakogar lahko sesuje v prah, lahko pa ima tudi velike težave. Če nas Francozi ne bodo vzeli stoodstotno resno, se lahko opečejo,« bi rad igralce Zvonimirja Serdarušića na napačni nogi zasačil Tamše, ki nikakor noče doživeti zaušnice pred četrtkovo pokalno tekmo z Gorenjem.

Mladi Tilen Kodrin je v tej sezoni zbral devet golov (v prejšnji šest), tretjino jih je dosegel prav na tekmi s Parizom. »Vnaprej se nikakor ne bomo vdali. V Veszpremu se je izkazalo, da je PSG ranljiv, tudi v Celju smo igrali z njim dobro, zato kakšno strahospoštovanje ne pride v poštev. Morda se nam prav za konec leta izideta dobra obramba in dobra realizacija,« se dobrega dne v svetovni metropoli nadeja Kodrin, za katerega nekateri pravijo, da bi lahko kapetanu Luki Žvižeju na levem krilu odščipnil še kakšno minuto igralnega časa več. Kodrin se strinja z besedami trenerja, da bo morala biti žoga glavna vrednota, saj zna Pariz kaznovati vsako tehnično napako: »Igrati moramo pametno. Če nam bo uspelo držati stik do konca tretje četrtine tekme, se zares lahko zgodi marsikaj.«