V Španijo po rešilno bilko za polfinale

Rokometašice Krima Mercatorja so s petkovim porazom proti Budućnosti zapravile veliko možnosti za preboj v polfinale lige prvakinj. Vse sicer še ni izgubljeno, a morajo do konca zmagati na obeh tekmah in računati na pomoč Budućnosti.

Objavljeno
10. marec 2011 13.33
Posodobljeno
10. marec 2011 13.33
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Prvo "odločilno" tekmo bodo krimovke igrale v soboto, ko bodo v 5. krogu glavnega dela gostovale pri Itxaku. Trenerka Marta Bon se zaveda, da bo naloga težka, saj so njihove tekmice kakovostne in zahtevne, vseeno pa verjame, da Krimovke še niso rekle zadnje besede. »Zavedamo se, da imamo rezerve, da zmoremo več in bolje. Mislim, da je tekma z Itxakom idealna priložnost, da to pokažemo, da igramo tako, da smo lahko ponosne. V tem primeru bomo lahko vsi zadovoljni,« je povedala Bonova.

Itxako je glede na predvidevanja pred sezono presenetljivo vodilna ekipa skupine 1. Po štirih tekmah ima šest točk (dve več od Valcee in Budućnosti ter štiri od Krima). Prav Krim pa jo je edini v tem delu premagal. Na prvi tekmi v Stožicah so Ljubljančanke slavile zanesljivo zmago s 30:26.

»Resda smo edine, ki smo jih premagale, toda tisto je bila prva tekma, ko še nihče ni vedel, kdo je, kaj je, kje je. Zdaj jih me že dobro poznamo, one pa tudi nas. Mogoče bo to malo drugačna tekma kot prva, toda mislim, da jih lahko še enkrat premagamo,« meni krilna igralka Maja Zrnec.

Bonova je Španke na prvi tekmi presenetila z obrambo, proti kateri Itaxko ni imel pravega odgovora. Vse v klubu si želijo, da bi ponovile tako čvrsto obrambo in še kaj dodale. To bo nujno, saj je klub s severa Španije trenutno v vzponu, medtem ko se je Krimu (to naj bi bilo zaradi poškodb in dejstva, da se zaradi teh ne morejo dobro uigrati na treningih) zgodil padec.

Zrnečeva se je še podrobneje ozrla na igro Itxaka. »Trenutno se zdi, kot da letijo po igrišču in da jim vse gre kot po maslu. Imajo nek svoj sistem igre in kaže, da je učinkovit. Igrajo hiter, moderen rokomet, žoga gre hitro okrog cone, igrajo do konca 'na glavo' in se ne predajajo. Me smo jih na prvi tekmi ustavile, naša naloga pa je, da jih še enkrat,« je še povedala Zrnečeva.

Krim v polfinale vodita zmagi proti Itxaku in nato še doma proti Valcei, ob dejstvu, da Budućnost prav tako dobi preostali tekmi (proti Valcei in Itxaku doma), poroča STA.