V tednu EHF slovenske rokometašice vsaj enkrat s Črno goro

V Podgorici čaka Slovenke najmanj ena pripravljalna tekma, obe izbrani vrsti pa sta se dogovorili tudi za skupni trening.

Objavljeno
01. oktober 2014 15.46
Rokomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo aktivno in živahno preživela teden Evropske rokometne zveze (EHF), saj bo odpotovala v Črno goro in odigrala vsaj en obračun s tamkajšnjo izbrano vrsto, sicer eno najboljših na svetu. Dekleta se bodo v Podgorico odpravila prihodnjo sredo, selektorka Marta Bon pa jih bo zbrala že dva dni prej.

Črnogorke sodijo v evropski in svetovni vrh, trenutno pa se pripravljajo na decembrsko evropsko prvenstvo na Hrvaškem in Madžarskem. Na njem pa ne bo Slovenk, ki jih prav tako decembra v Zürichu čaka predkvalifikacijski turnir za svetovno prvenstvo prihodnje leto, na katerem se bodo pomerile s Švico, Belorusijo in Grčijo. Vstopnico za dodatne kvalifikacije dobi le zmagovalka turnirja.

Do odhoda v Podgorico bodo naše rokometašice sicer vadile v Ljubljani. V Črni gori jih čaka najmanj ena pripravljalna tekma, obe izbrani vrsti pa sta se dogovorili tudi za skupni trening.

Na seznamu Marte Bon so: Sergeja Stefanišin, Miša Marinček, Sanja Gregorc, Lara Hrnčič, Alja Jankovič, Alja Koren, Tamara Mavsar (vse Krim Mercator), Branka Zec, Lina Krhlikar (obe Vulkan), Teja Ferfolja (Zagorje GEN-I), Ana Gros (Metz), Iris Guberinić (Göpppingen), Neli Irman (Lokomotiva Zagreb), Barbara Lazović (Vardar), Ana Petrinja (Cetate DevaTrans) in Maja Šon (Nimes - Francija).