V Veszpremu začetek gradnje samozavesti za Kiel

Celjani danes ob 16. uri na Madžarskem brez bele zastave.

Objavljeno
20. november 2015 22.31
Šime Ivič na tekmi CPL - Veszprem. Celje, 15. november, 2015.[Šime Ivič,CPL,Veszprem,rokomet,šport]
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Celje – Vsem olajševalnim okoliščinam navkljub je šest zaporednih porazov v ligi prvakov ob vmesnem v Mariboru že malce načelo dobro voljo pri podpornikih rokometašev Celja Pivovarne Laško. A negativni sedmici se bo težko izogniti, slovenske prvake namreč danes ob 16. uri čaka revanša pri evropskih podprvakih iz Veszprema. Že če bi jim uspelo tekmece namučiti bolj kot pred šestimi dnevi v Zlatorogu, bi bila to dobra spodbuda za naprej.

Še tri tekme v elitnem tekmovanju so pred Celjani v tem letu in še najbolj realno je pričakovati, da se bo niz porazov končal prihodnji konec tedna, ko bo v Zlatorogu gostoval ne najbolj prepričljivi Kiel. Za konec bo 6. decembra sledilo še gostovanje v Parizu. Zato bi bilo pred prihodom nemških prvakov, ki so v Celju pred tremi leti padli v veliko močnejši zasedbi, nadvse dobrodošlo, če bi se Celjani ob Blatnem jezeru bolje postavili po robu favoritom kot v domači dvorani, kjer so že po 20 minutah položili orožje in ob koncu zgolj kozmetično popravili izid (27:30).

V dobrih treh letih sta Veszprem in Celje odigrala kar sedem tekem v LP, prav vse je dobil Veszprem. Še najbližje uspehu pa so bili Celjani prav na Madžarskem pred dvema letoma, ko je David Razgor zapravil 7-metrovko za izenačenje. Razgorja zaradi poškodbe ni v ekipi, se pa zato z velikimi koraki vrača Miha Zarabec, od katerega bo najbolj odvisno, kako bo deloval celjski napad proti superčvrsti obrambi 6-0.Da bo naloga še težja, je poškodbo staknil Žiga Mlakar, zato se bo moral občasno na položaj desnega zunanjega igralca preseliti Blaž Janc, ki je včeraj praznoval 19. rojstni dan. »Saj sem tega vajen iz mladinske reprezentance. Morda celo malce pridobimo na hitrosti. Vsekakor v Veszprem ne odhajamo z belo zastavo,« se ne vdaja vnaprej Janc. Na desnem krilu se lahko več minut nadeja Gal Marguč, strelec osmih golov v sredo proti Trimu, ki se bo znova srečal iz oči v oči s starejšim bratom Gašperjem.

Celjani bodo brez pritiska, takšni pa so posebej nevarni, tudi kanček madžarskega podcenjevanja ne bi bil odveč. A Veszprem si ne sme privoščiti spodrsljaja, saj lovi prvo mesto v skupini A, v kateri ima PSG točko več. Tudi Madžari niso brez težav, poškodovana sta Christian Zeitz in Andreas Nilsson, Aron Palmarsson bo v ekipi, a je vprašanje, ali bo igral. Posebno pozornost velja nameniti strelcema z razdalje Laszlu Nagyju in Momirju Iliću ter na črti Renatu Suliću.

Celjski trener Branko Tamše zmerni optimizem črpa iz končnice prejšnje tekme, v kateri so njegovi fantje naredili delni izid 7:2. »Seveda bom zahteval igro, kot je bila v zadnjih 20 minutah. Če bo tako, verjamem, da bo tekma zanimiva do konca,« je dejal Tamše, ki je bil na zadnjem gostovanju na pragu zmage v Kielu, a se ni izšlo: »Skozi celotno srečanje moramo odigrati maksimalno zbrano, na postavljeno obrambo čim bolj raznovrstno, jo poskušati raztegniti in nato iskati luknje v njej. Priložnosti bo treba ustvarjati drug za drugega, igrati kolektivno, poleg tega pa se izjemno hitro vračati nazaj in skrbeti, da domačini ne bodo mogli zadihati s polnimi pljuči.«

Liga prvakov, skupina A

Veszprem - Celje Pivovarna Laško (16)

Bešiktaš - Wisla Plock (17)

Zagreb - Flensburg-Handewitt (19)

Paris St. Germain - Kiel (20.45)

 

Lestvica

1. Paris St. Germain 7 6 0 1 226:199 12 točk

2. Veszprem 7 5 1 1 195:179 11

3. Flensburg-Handewitt 7 5 0 2 211:189 10

4. Kiel 7 4 0 3 206:187 8

5. Zagreb 7 3 0 4 179:182 6

6. Wisla Plock 7 2 1 4 189:207 5

7. Celje Pivovarna Laško 7 1 0 6 184:200 2

8. Bešiktaš 7 1 0 6 183:230 2