V Zagrebu so se poslovili od Iztoka Puca

V Zagrebu so se danes poslovili od prezgodaj umrlega rokometnega šampiona Iztoka Puca.

Objavljeno
03. november 2011 13.29
Posodobljeno
03. november 2011 15.06
Š. R., Delo.si
Š. R., Delo.si

Zagreb - Na zagrebškem Mirogoju so se danes poslovili od Iztoka Puca, nekdanjega rokometnega reprezentanta Slovenije in Hrvaške, ki je umrl 20. oktobra letos. Poleg članov družine, so se pogrebne slovesnosti udeležili tudi nekdanji hrvaški teniški igralec Goran Ivanišević, brata Mamić, Stojko Vranković, nekdanji rokometni sodnik Štefan Jug, košarkar Dino Rađa, trener Kasim Kamenica, slovenski pevec Zoran Predin, Tone Cetinski in nekateri Pucovi nekdanji soigralci iz Zagreba, Celja in slovenske ter hrvaške reprezentance.

Legendarni Puc je pustil velik pečat v slovenskem in hrvaškem rokometnem prostoru, umrl pa v 46. letu starosti za posledicami pljučnega raka. Zadnje dni je preživel v bolnišnici v ZDA, kjer je bil bitko z zahrbtno boleznijo.

V spomin nanj bodo v soboto, 5. novembra, v Celju, kjer je prebil velik del svoje kariere, pripravili slovesnost z dobrodelnima tekmama, na katerih se na katerem se bosta ob 17. uri pomerili hrvaška zlata reprezentanca iz Atlante 1996 in slovenska reprezentanca z OI 2000 v Sydneyju, zatem bo še tekma Slovenija - Celje PL.

Hrvaška rokometna zveza pa bo od prihodnjega leta dalje v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije vsako leto podelila tudi nagrado Iztoka Puca, ki je bo prejel najbolj obetavni mladi rokometaš (do 18 let).