Velenjčane bo prevzel Marko Šibila

Rokometaše velenjskega Gorenja bo v nadaljevanju sezone vodil nekdanji strateg mariborskega Branika Marko Šibila.

Objavljeno
28. december 2015 11.14
Slovenija, Maribor, 8.9.2011 - SIBILA Marko, trener RK Maribor Branik foto:Tadej Regent/Delo
G. L.
G. L.

Velenje - Rokometaši velenjskega Gorenja bodo z novim letom dobili novega trenerja. Napotke jim bo od 6. januarja naprej dajal prekaljeni Marko Šibila, ki je z rumeno-črnimi sklenil pogodbo do leta 2017 z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Sicer izredni profesor na Fakulteti za šport je večji del svoje kariere vodil različne slovenske prvoligaše, bil je tudi dejaven v slovenski reprezentanci. Treniral je tako moško kot žensko ekipe pri mariborskem Braniku, vodil pa je še Grosuplje, Kodeljevo, Inles Ribnico, Slovan, Škofja Loko, Trimo Trebnje. V tujini se je preizkusil v Italiji, kjer je vodil tržaški Generali in tudi njihovo reprezentanco.

»Povabila k sodelovanju z RK Gorenje Velenje sem bil zelo vesel. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi dosegli zastavljene cilje ter zadovoljili ambicije in potrebe lokalnega okolja ter hkrati tudi prispevali h kakovostnemu dvigu in prepoznavnosti slovenskega rokometa kot celote. Ob borbi za naslov državnega prvaka nas v spomladanskem delu sezone v klubu čaka tudi smiselna prenova moštva, saj ob koncu sezone kar nekaj nosilcev igre zapušča klub,« je v klubski izjavi za javnost povedal Šibila.

Slednji bo na čelu stroke v velenjskem klubu zamenjal Boruta Plaskana, ki je ekipo za krajši čas prevzel po odhodu Gregorja Cvijića, s katerim v Rdeči dvorani niso bili zadovoljni.