Veselin Vujović odslej na klopi Zagrebčanov

Nekdanja legenda jugoslovanskega in srbskega rokometa Veselin Vujović je novi trener rokometašev Zagreba.

Objavljeno
22. september 2014 09.56
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Zagreb - Eden najboljših rokometašev s področja nekdanje Jugoslavije v zgodovini Veselin Vujović bo prevzel mesto trenerja hrvaških državnih prvakov, pred kratkim preimenovanih v Prvo plinarsko društvo Zagreb. Novico je sinoči na izredni novinarski konferenci potrdila uprava kluba.

»Zame je to velik izziv, saj imam še vedno veliko adrenalina in sem lačen novih naslovov. Zagreb je klub z bogato zgodovino, skozi katerega je šlo ogromno dobrih igralcev in trenerjev. Mislim, da je za vsakega trenerja čast delati v takšni sredini,« je za uradno spletno stran kluba povedal Vujović, ki bo na trenerski klopi zamenjal Borisa Dvoršeka

53-letni Črnogorec, ki bo s svojim novim klubom nastopal tudi v regionalni ligi SEHA, je z ekipo, ki jo ima na voljo, zadovoljen. »Zagreb ima mlado in ambiciozno ekipo, sam pa sem trener, ki je že dokazal, da zna delati z mladimi rokometaši. Sam verjamem, da bo to uspešno in dolgoročno sodelovanje,« je hrvaški sedmi sili še povedal Vujović.

Nekdanji reprezentant jugoslovanske reprezentance, ki je v svojih najboljših letih veljal za enega najboljših rokometašev na svetu, je z izbrano vrsto na velikih tekmovanjih osvojil kar pet kolajn, med drugim tudi zlato na olimpijskih igrah v Los Angelesu leta 1984, dve leti kasneje pa je na prvenstvu v Švici z Jugoslavijo postal še svetovni prvak. V klubski karieri je z Metaloplastiko iz Šabca leta 1985 in 1986 osvojil ligo prvakov, leta 1991 mu je to uspelo še s špansko Barcelono.

Na klopi ene najboljših ekip s področja nekdanje skupne države bo debitiral v sredo, ko se bo PPD Zagreb v ligi SEHA na domačem igrišču pomeril s srbsko Vojvodino.