Vid Poteko zapušča Celje, njegova zamenjava je slovito francosko ime 

Krožni napadalec Vid Poteko se iz Celja seli k Meškovu iz Bresta, slovenski prvaki pa so zanj že našli zamenjavo.

Objavljeno
23. maj 2017 12.29
Vid Poteko
N. Gr.
N. Gr.

Celje - Celjski izvozni stroj melje dalje, v letu dni so uspeli še četrtega igralca spraviti v klub iz lige prvakov. Naslednji, ki zapušča Zlatorog, je obrambni specialist Vid Poteko, ki bo kariero nadaljeval pri Meškov Brestu. Tam bo imel slovensko družbo, saj v Brestu že igra Simon Razgor, tudi nekdanji Celjan. 

»V naslednjih dveh tednih moramo dokončati sezono in osvojiti naslov, potem pa bom razmišljal o tem, da zapuščam Celje. Že lani sem imel dobre ponudbe, a sem vse odklonil, letos pa se je slika ponovila. Ponudba Meškova je bila tista, ki je nisem mogel zavrniti, saj igrajo v ligi prvakov. Moja želja je bila, da se preizkusim še v tujini, občutki ob odhodu pa so vseeno mešani, saj mi je Celje dalo vse, kar vem in znam o rokometu. Sem se bom še vrnil,« je ob objavi novice Vid Poteko povedal za klubsko spletno stran. 

Celjani niso čakali dolgo, zamenjavo so našli v francoskemu rokometašu bosanskih korenin Igorju Aniću, ki je s francosko reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov, s Kielom pa leta 2010 tudi ligo prvakov. Igral je še za Montpellier, Gummersbach in Nantes, v zadnji sezoni pa za prvoligaša Saran, v tej sezoni je dosegel 107 zadetkov. Pri 29 letih še ni rekel zadnje besede, Celje je z njim podpisalo dveletno pogodbo. 

»Celje je najboljši slovenski klub z izjemno tradicijo na mednarodni sceni, zato sem zelo vesel, da se bom pridružil tej ekipi in ji pomagal s svojimi izkušnjami, hkrati pa pričakujem, da se bom tudi sam razvil in postal še boljši rokometaš. Tu je kar nekaj igralcev, ki igrajo za reprezentanco, srečevali smo se tudi v ligi prvakov in jih že poznam, nekaj pa je mladih, ki so gotovo prihodnost, saj igrajo v Celju. O Tamšetu sem slišal samo zelo pozitivne stvari, tako osebno kot po športni plati, tako da sem srečen, ker bom lahko delal z njim,« je bil nad novim delodajalcem navdušen Anić.