Visok poraz Celjanov v Kielu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu evropske lige prvakov (skupina A) v gosteh izgubili z nemškim Kielom s 27:43 (16:23). Celjska zasedba se bo v zadnjem krogu prvega dela pomerila z Barcelono.

Objavljeno
27. februar 2011 21.14
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Kiel - Celjani so pred gostovanjem pri nemških rokometnih imenitnežih iz Kiela na domačem igrišču senzacionalno premagali poljske prvake in si na stežaj odprli vrata v osmino finala, v današnjem obračunu proti branilcem prvega mesta v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa so bili povsem brez moči.

Celjani so na dosedanjih tekmah iztržili šest točk in so trenutno na četrtem mestu v skupini A. Ravno toliko točk je zbral francoski podprvak Chambery, ki je trenutno na petem mestu, pa tudi v medsebojnih tekmah ima slabše razmerje v golih z aktualnim slovenskim prvakom (Celjani so v Franciji izgubili s 24:30, na domačem igrišču pa zmagali s 35:27). Izbranci Mira Požuna bi si tudi v primeru poraza na sobotnem obračunu proti Kataloncem lahko zagotovili napredovanje v osmino finala, a le v primeru, če bi Chambery na zadnjem domačem obračunu z nemškim Rhein-Neckar Löwnom ostal praznih rok.

Celjski "otroški vrtec" se v današnji tekmi ni mogel enakovredno meriti z zvezdniki iz Kiela, ki so v svojem nabito polnem rokometnem hramu prevladovali od prve do zadnje minute. Celjani so si že po pičlih desetih minutah priigrali zaostanek štirih golov (3:7), enajst minut kasneje pa so zaostajali za osem (8:16).

Izbranci Mira Požuna v obrambi niso imeli odgovorov na enostavno in tekočo igro gostiteljev, ki so svojo nalogo solidno opravili tudi v obrambi. Slovenski prvaki so imeli nekaj "svetlih minut", v 26. minuti so se Kielu približali na pet golov zaostanka (13:18), a le tri minute kasneje je bilo zopet -8 (13:21).

V drugem polčasu je domači strateg Alfred Gislason spočil "prvokategornike" in v ogenj poslal v tej sezoni svoje nekoliko manj obremenjene izbrance. Celjani so se z njimi v začetku drugega polčasa še dokaj enakovredno kosali, nato pa padli v njihov mlin ter iz minute v minuto beležili višji zaostanek. V 43. minuti so zaostajali z 21:30, v 45. 21:32, v 49. 23:36, najvišji zaostanek pa so si priigrali v 57. minuti (26:42) in ob koncu tekme (27:43).

Najbolj učinkovita strelca dvoboja sta bila Francoz Jerome Fernandez v domači in Gašper Marguč v gostujoči ekipi, oba pa sta dosegla po osem golov.

Kiel - Celje Pivovarna Laško 43:27 (23:16)

* Sparkassen Arena, gledalcev 10.250, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Romunija).
* Kiel: Omeyer, Palicka, Fernandez 8 (3), Lundström 7, Ilić 6, Jicha 4, Zeitz 4, Ahlm 4, Dragičević 4, Palmarsson 2, Reichmann 2, Sprenger 2.
* Celje Pivovarna Laško: Rezar, Alilović, Marguč 8 (2), Poklar 5, Metličić 4, Prieto 3, Mlakar 2, Toskić 2, Ranevski 1, Rnić 1, Savić 1, Poklar, Lesjak.
* Sedemmetrovke: Kiel 5 (3), Celje Pivovarna Laško 2 (2).
* Izključitve: Kiel 2, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
* Rdeč karton: /.