Vroča nedelja za Montpellier in Dinamo

Celje Pivovarna Laško in Gorenje bosta dobila še zadnja tekmeca v rokometni ligi prvakov.

Objavljeno
31. avgust 2013 12.58
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport
Ljubljana – Jutri zvečer bodo znani vsi udeleženci rokometne lige prvakov, v kateri se obeta rekordno slovensko zastopstvo. Toda le, če bo slovenski kvartet iz Montpelliera preskočil poljsko oviro in če bo slovenski trio v Minsku na čelu s selektorjem Borisom Deničem uspešen na kvalifikacijskem turnirju na Slovaškem.

Slovenijo bosta v LP zastopala Gorenje in Celje Pivovarna Laško, v tujih klubih pa je kar nekaj legionarjev, ki se jim obeta ples med elito. Vardar bo po Prulah, Celju in Cimosu še četrti klub Matjaža Brumna v LP. V njej bo tudi kapetan slovenske reprezentance Uroš Zorman, ki se je s Kielcami v prejšnji sezoni prebil na sklepni turnir. Z eno nogo se je v elitno tekmovanje že uvrstil Metalurg z Renatom Vugrincem in Miladinom Kozlino, ki je na prvi tekmi s 26:16 razbil Pick Szeged in bo jutri na Madžarskem težko zapravil prednost. Precej bolj zahtevna naloga čaka štiri slovenske reprezentante iz Montpelliera. Na prvi tekmi so hodili po robu prepada in v prvem polčasu domače tekme z Wislo Plock zaostajali že za šest golov. V drugem polčasu so zasukali stvari v svoj prid. Rezervni vratar Arnaud Siffert je odlično zamenjal zvezdniškega povratnika Thierryja Omeyerja in francoski klub je z golom novinca Jureta Dolenca v 48. minuti prešel v vodstvo s tremi zadetki. Toda druga ekipa poljskega prvenstva se ni vdala in se na povratno tekmo, ki bo jutri ob 16. uri, odpravlja z nizkim zaostankom s 27:29. Sodelovalo je vseh pet Slovencev, poleg Dolenca je tri gole dosegel Vid Kavtičnik, enega je Matej Gaber, Dragan Gajić pa se ni vpisal med strelce, tako kot ne pri gostih Boštjan Kavaš.

Napeto bo tudi v Prešovu, na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev, kjer bo Dinamo Minsk s trenerjem Deničem ter Urošem Bundalom, Davidom Miklavčičem in Deanom Bombačem lovil prvo mesto. Tekmeci bodo gostitelj Tatran, Bešiktaš in AEK. Razplet kvalifikacij bodo z zanimanjem spremljali tudi v Velenju in Celju. Gorenje je že dočakalo prvega kvalifikanta, evropskega prvaka Hamburga, ki je z obilico sreče ugnal Füchse Berlin. Zadnji tekmec v skupini D bo boljši iz dvoboja Halmstad – Esch. Luksemburžani so na prvi tekmi presenetljivo zmagali s 30:26 in švedskemu predstavniku drevi ne bo lahko. Celjani pa čakajo zadnjega udeleženca v skupini A, ki ga bo dal turnir v Novem Sadu. Tam se bodo poleg domače Vojvodine merili Borac iz Banjaluke, avstrijski Alpla Hard in Motor Zaporožje.