Vstopnice za rokometno tekmo z Nemčijo gredo za med

V predprodaji je bilo prodanih že več kot 7000 vstopnic.

Objavljeno
20. april 2017 16.58
HANDBALL-WORLD-2017-SLO-QAT
A. V.
A. V.
Ljubljana - V ljubljanski dvorani Stožice se 3. maja obeta prvovrsten športni dogodek. Slovenski rokometaši, ki so na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji osvojili odličje bronastega leska, bodo gostili evropske prvake in tretjeuvrščene z lanskih olimpijskih iger v Rio de Janeiru iz Nemčije, v predprodaji pa je bilo prodanih že več kot 7000 vstopnic.

"Evforija in splošno navdušenje po osvojeni bronasti kolajni v Parizu sta malce splahnela, a vesel sem, da se pred tekmo z Nemčijo počasi ponovno dviga temperatura," je dejal selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović in dodal: "Od znancev sem slišal, da bo na tekmo v Ljubljano prišlo tudi veliko Nemcev, a verjamem, da slovenski rokometni privrženci ne bodo dovolili, da bodo moji varovanci gosti v svoji dvorani. Srčno upam, da bo dvorana napolnjena do zadnjega kotička, nenazadnje gre za obračun dveh izjemno kakovostnih zasedb. Naredili bomo vse, da premagamo Nemčijo, ki je po prihodu novega selektorja izjemno motivirana in željna dokazovanja. Nobena reprezentanca proti Nemčiji ni favorit, to velja tudi za našo, pred tekmo v Ljubljani pa je tudi v določeni prednosti, saj večina njenih reprezentantov igra v domačih klubih in se lahko zelo hitro v polni postavi zbere na pripravah, medtem ko je večina naših igralcev razpršenih po celotni Evropi."

Slovenski rokometaši bodo priprave pričeli 1. maja v Ljubljani, pred domačo tekmo pa bodo opravili štiri treninge, dva od teh bosta v Stožicah. Za dvoboj proti Nemčiji je prodanih že več kot 7000 vstopnic, še vedno pa jih je možno kupiti na vseh bencinskih servisih Petrola in na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.

Slovenija je doslej odigrala dve kvalifikacijski tekmi za EP 2018. Na prvi v Velenju je po sijajni predstavi v drugi polovici tekme na kolena položila Švico, na drugi pa skozi celotno tekmo nadzorovala Portugalsko, zavoljo neodgovorne igre v končnici tekme pa se je iz Lizbone vrnila z osvojeno točko. Slovenija bo po tekmi v Ljubljani 6. maja gostovala v nemškem Halleju, nato bo 14. junija gostovala v Švici, tri dni kasneje pa jo čaka še domača tekma s Portugalsko.

Po dveh odigranih tekmah je v skupini 5 v vodstvu Nemčija s štirimi točkami, Slovenija jih je zbrala tri, Portugalska eno, Švica pa je brez točk.