Vugrinec iz Maribora v Metalurg

Slovenski rokometni veteran Renato Vugrinec se bo preselil v vrste Metalurga iz Skopja, ki ga vodi Lino Červar.

Objavljeno
25. september 2012 19.15
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Maribor - Kot so sporočili iz rokometnega prvoligaša Maribor Branik, klub zapušča njihova letošnja najodmevnejša okrepitev Renato Vugrinec. Slovenski rokometni vetera bo prestopil v makedonski Metalurg iz Skopja, ki bo skupaj z Gorenjem igral v skupini C lige prvakov.

»Na željo Renata Vugrinca, ki je prejel izjemno mamljivo ponudbo Metalurga, moštva Line Červarja, smo se na koncu vse tri strani dogovorile za odhod Vugrinca v Skopje. Čeprav je Renato v kratkem obdobju v Mariboru dokazal, da gre za izjemnega igralca, ki je pomenil za nas veliko okrepitev, smo se odločili, da ga ob prejeti odškodnini tudi pustimo, sami pa nismo želeli tekmovati z dvigovanjem pogodbenega zneska, ki za nas ne bi bil sprejemljiv. Ambicije kluba kljub njegovemu odhodu ostajajo visoke, vprašanje njegove menjave pa bomo predvidoma rešili v nekaj dneh,« je ob odhodu 37-letnega Ptujčana dejal direktor RK Maribor Branik Andrej Bauman.

Vugrinec je v Mariboru preživel dva meseca, na 6 uradnih tekmah v vijoličastem dresu zabil kar 51 golov. »Zame je to bila težka odločitev in kar nekaj čas je trajalo, da je do dogovora sploh prišlo. Trudili smo se, da bi ostal v Mariboru, a so se zadeve obrnile v drugo smer. Zagotovo bo mi ta čas v Mariboru ostal v lepem spominu. Kljub temu da je za nekatere morda to kratek čas, ampak tukaj sem se res počutil zelo dobro. Dobro sem se ujel tako s trenerjem kot s soigralci in nekako nisem razmišljal o odhodu. Ko pa se je pojavila ponudba Metalurga z igranjem v Ligi prvakov in SEHA ligi sem v tem videl še eno novo priložnost. Zagotovo bo sedaj v moštvu nastalo nekaj težav, vendar verjamem, da gre za igralce, ki so sposobni doseči zadane cilje. Želim jim vse najboljše in čim manj poškodb ter, da še naprej uživajo v igranju rokometa,« je ob slovesu povedal Vugrinec.