Vujović ne bo mogel računati na poškodovanega Janca

V Švico na sredino kvalifikacijsko tekmo za EP 2018 ne bodo odpotovali niti Nejce Cehte, Gašper Potočnik in Klemen Ferlin.

Objavljeno
12. junij 2017 23.16
J. P.
J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je po zadnjem treningu v Zrečah določil seznam 17 imen, na katera bo pojutrišnjem računal v kvalifikacijskem dvoboju za nastop na evropskem prvenstvu 2018 proti Švici v Schaffhausnu. Na njem ni Nejca Cehteta, Gregorja Potočnika, Klemna Ferlina in tudi Blaža Janca, ki si je na treningu zvil gleženj, pod vprašajem visi tudi še njegov sobotni nastop v Kopru proti Portugalski. Janc trenutno opravlja intenzivno fizioterapijo z Žanom Rantom Roosom in se bo zasedbi, kot preostala trojica, priključil v četrtek v Izoli.

Vujović bo imel tako v Švici na razolago: vratarja Matevža Skoka (Zagreb) in Urha Kastelica (Maribor Branik), levi krili Tilna Kodrina (Celje Pivovarna Laško) in Matica Verdineka (Maribor Branik), leve zunanje igralce Boruta Mačkovška (Celje PL), Sašo Barišića Jaman (Nexe Našice) in Jana Grebenca (Riko Ribnica), srednje zunanje igralce Marka Bezjaka (Magdeburga), Miho Zarabca (Celje PL) in Patrika Lebana (Riko Ribnica), desno krilo Gašperja Marguča (Veszprem), desne zunanje igralce Jureta Dolenca (Montpellier), Davida Miklavčiča (Zagreb) in Žigo Mlakarja (Celje PL) ter krožne napadalce Mateja Gabra (Pick Szeged), Blaža Blagotinška (Veszprem) in Igorja Žabiča (Sporting).

Reprezentanca je sicer v odličnih razmerah v Zrečah končala osemdnevne priprave za kvalifikacijski obračun v Schaffhausnu, kamor bo izbrana vrsta odpotovala zjutraj z ljubljanskega letališča, šestnajsterica za tekmo pa bo znana v sredo popoldne po tehničnem sestanku.