Vujović v trenirki RZS: S Slovenci bi osvojil kolajno (VIDEO)

Črnogorec je prekinil molk in spregovoril za Balkan Handball. Si želi na srbsko klop in postati tekmec Slovencev?

Objavljeno
11. april 2020 17.37
Posodobljeno
11. april 2020 21.14
Veselin Vujović je znan po močnem značaju. FOTO: SEHA
Ljubljana - Od 27. novembra, ko je Rokometna zveza Slovenije uradno prekinila pogodbo z bivšim selektorjem Veselinom Vujovićem, Črnogorec ni spregovoril za slovenske medije. Dejal je le, da bo povedal, kdo je stal za vsem tem, ko bo čas za to. Toda tega ni storil in tudi vztrajno na prigovarjanje Dela si ni premislil.

Se je pa zato včeraj oglasil spletnemu portalu Balkan Handball in v podcastu govoril tudi o slovenski reprezentanci. Veliko prahu je dvignila izjava, da bi on, če bi mu dovolili ostati selektor, na evropskem prvenstvu na Švedskem s Slovenci osvojil kolajno. Spomnimo, njegov naslednik Ljubomir Vranješ je v kratkem času preporodil reprezentanco in jo popeljal do četrtega mesta, s čimer je več kot izpolnil osnovni cilj, uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre, ki so zdaj zaradi pandemije koronavirusa preložene. Zanimivo, Vujović je bil med intervjujem oblečen v slovensko trenirko. 



Pod Vujovićem, ki je bil zaslužen za osvojitev brona na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 2017, je Slovenija začela nazadovati, na EP 2018 na Hrvaškem je bila osma, v kvalifikacijah za januarsko EP pa je imela težave z reprezentancami, kot so Nizozemska, Latvija in Estonija.

image
Veselin Vujović je skoraj pet let vodil Slovenijo. FOTO: Reuters


Srbija išče selektorja


Da se je Vujović odzval vabilu srbskega portala, je morda povezano z dejstvom, da Srbija še vedno išče selektorja, odkar je februarja po slabem nastopu na euru odslovila Jovico Cvetkovića. Prav Srbija bo tekmica Slovenije v kvalifikacijah za SP 2021 v Egiptu, tekmi bi morali biti v prvi polovici junija.

Vujović je sicer trener Zagreba, ki je v ligi prvakov zaostal za Celjem Pivovarno Laško. Za Balkan Handball je svojčas izjavil, da Slovencem manjka zmagovalna mentaliteta in da proti velikim reprezentancam izgubijo, še preden se tekma začne.

​Kaplja čez rob, ki je vodstvo RZS prepričala, da je Vujović izgubil nadzor nad sabo, je bil njegov verbalni napad na Slovenca Aleksa Vlaha med tekmo Zagreba v Brestu. VIDEO

Celoten intervju z Veselinom Vujovićem si oglejte TUKAJ.