Vujović izbral 21 igralcev za priprave na Poljsko

Selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović je sporočil imena 21 igralcev, s katerimi bo začel priprave na EP.

Objavljeno
14. december 2015 13.36
Posodobljeno
14. december 2015 13.57
HANDBALL-WC-2015-SLO-BRA
M. Ž., J. P.
M. Ž., J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović je na današnji novinarski konferenci sporočil imena 21 igralcev, s katerimi bo začel priprave na evropsko prvenstvo na Poljskem.

Na Vujovićevem seznamu ni Marka Bezjaka (Magdeburg), s širšega seznama 28 igralcev pa so odpadli še Urban Lesjak, Blaž Janc, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič, Staš Skube (oba Gorenje Velenje) in Miladin Kozlina (Minden).

Vujović bo izbrane igralce prvič zbral v nedeljo v Zrečah. Slovenska reprezentanca bo v pripravah na evropsko prvenstvo odigrala štiri tekme, po dvakrat se bo pomerila z Makedonijo (4. in 5. januar.) in Hrvaško (8. in 9. januar.).

Veselin Vujović bo moral izbrati 16 igralcev, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu, ki bo med 15. in 31. januarjem.

Slovenci bodo igrali v skupini C, njihovi nasprotniki bodo Švedi (16. 1.), Španci (18. 1.) in Nemci (20. 1.). V drugi del tekmovanja se bodo prebile najboljše tri reprezentance iz vsake skupine.

»Po mojem mnenju imajo v tem trenutku na mestu srednjega zunanjega igralca prednost Zorman, Bombač in Zarabec, ki je mlajši. To je tudi v interesu slovenskega rokometa, saj bo Zorman bržkone kmalu končal reprezentančno kariero. Morda se motim, toda Bezjak odlične predstave kaže v klubski majici, v reprezentančni žal ne. Razlogov ne poznam, obenem niti nimam časa za preverjanje tovrstnih zadev. Iskreno mi je žal, da ga ne bo na pripravah, a še vedno ostaja na seznamu 28 igralcev. S svojim znanjem in kakovostjo si mesto v izbrani vrsti zagotovo zasluži, a v mojem naboru igralcev so res odločale malenkosti,« je pojasnil selektor Vujović.

»Vesel sem, da sem na seznamu najresnejših kandidatov za Poljsko, po drugi strani pa prepričan, da bodo vsi potniki dali svoj maksimum in našo državo zastopali tako kot na vseh dosedanjih velikih tekmovanjih - borbeno in častno. Toda najpomembneje je, da si po koncu prvenstva lahko pogledamo v oči,« pa je pristavil Zorman.

Reprezentančni seznam

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Matevž Skok (Lübbecke);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Simon Razgor (Meškov Brest), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabab), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Borut Mačkovšek (Eisenach), Sebastian Skube (Silkeborg), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse).