Zdravstveno stanje rokometašice Krima se izboljšuje

Brazilska rokometašica Daniela Piedade se po možganski kap zdravi ljubljanskem UKC. Njeno stanje je stabilno.

Objavljeno
03. oktober 2012 16.10
SLOVENIJA,LJUBLJANA,29.8.2011,ROKOMETASICA DANIELA PIEDADE.FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Rokometašica Krima Daniela Piedade, ki je v soboto na mednarodnem turnirju za 9. memorial Vinka Kandije na Galjevici  pred s Podravko doživela možgansko kap, uspešno okreval. Iz vrst slovenskih rokometnih prvakinj so sporočili, da je stanje 33-letnice iz dneva v dan boljše, podrobnosti o stanju in rehabilitaciji Brazilke pa bodo v kratkem predstavili na novinarski konferenci.

»Stanje se je maksimalno stabiliziralo. Smo res veseli glede tega,« je sprva dejal direktor Krima Goran Dujić in dodal, da zaenkrat o morebitni zamenjavi za Piedadejevo ne razmišljajo. O tem, kako bo potekalo okrevanje letošnje okrepitve Krima pa je Dujić povedal: »To razen zdravnikov res noben ne ve. Oni bodo natančno povedali, kako bo potekala rehabilitacija.«

Brazilki, ki je bila tudi steber brazilske reprezentance, za katero je nazadnje nastopila na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, je po sobotnem ogrevanju pred omenjeno tekmo postalo slabo, rekla je, da ne čuti desne strani, potem pa se je sesedla na klop, po desetih minutah so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpela možgansko kap.

»Njeno zdravstveno stanje je bistveno, bistveno boljše, začela se je že pogovarjati. Igralko sem obiskal in je že govorila veliko bolj tekoče. Zaenkrat zdravniki sicer še niso povedali, kako bo bolezen vplivala na njeno nadaljnjo športno pot. Za kakršnekoli sklepe je še prezgodaj. Vsi upamo na najboljše,« je po neprijetnem dogodku za STA povedal Dujić.

Brazilska reprezentantka je Ljubljančanke okrepila pred začetkom letošnje sezone, potem ko je deset sezon igrala za dunajski Hypo in je bila na pripravljalnih tekmah prvo orožje trenerja Toneta Tislja v obrambi in v napadu.