Že po nekaj minutah vsega konec

Rokometaši Gorenja in Maribora Branika prepričljivo izpadli v tretjem kolu pokala EHF.

Objavljeno
29. november 2015 20.16
Rokometna tekma Maribor - Dinamo Bukarešta 21.novembra 2015 [šport,rokomet,Maribor,Dinamo Bukarešta]
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Slovenija je ostala brez kluba v pokalu EHF. Tako Gorenje kot Maribor sta evropsko zgodbo končala že pred prvo oviro. Velenjčani so prepričljivo izgubili še drugo tekmo na Danskem, prav tako Mariborčani, ki jim v Bukarešti ni uspelo ubraniti minimalne prednosti z domače tekme.

Daleč od uspeha so bili Velenjčani na Danskem. Holstebro je imel vse niti igre v svojih rokah in slovenskim podprvakom ni dovolil, da bi se mu približali. Na dveh tekmah je bil boljši za devet golov. Velenjčani, ki so se v prejšnji sezoni prav prek Holstebroja prebili na sklepni turnir v Berlinu, so tako precej neslavno končali evropsko sezono.

Če so vzrok za domači poraz našli v slabem uvodu, kaj šele porečejo po včerajšnjem: peta ekipa danskega prvenstva je zabila prvih pet golov in se ni več ozrla nazaj. »Nismo pričakovali še slabšega scenarija kot v Rdeči dvorani. Na obeh tekmah ni bilo dovolj zbranosti, moči in mogoče tudi sreče, da bi lahko dvoboj obrnili v našo korist,« je za klubsko spletno stran izjavil kapetan Niko Medved. Trener Gregor Cvijič, ki mu že marsikateri navijač napoveduje skorajšnje slovo od velenjske klopi, je bil redkobeseden: »Nismo odigrali 120 minut na dovolj visoki ravni, roke so se spet tresle. Nismo bili pravi.«

Še slabše so jo v Romuniji odnesli Mariborčani, ki so tekmo odprli prav katastrofalno. Šele v 17. minuti so drugič zatresli domačo mrežo in do takrat prejeli 12 golov. Že ob polčasu je bilo ob zaostanku z 11 goli jasno, da z nastopom v skupinskem delu ne bo nič. Ekipa trenerja Slavka Iveziča, ki ji tudi v državnem prvenstvu ne gre po načrtih, se je v drugem polčasu po zadetku reprezentanta Darka Cingesarja najprej približala na osem golov zaostanka (19:27), čisto ob koncu pa dosegla najnižjo razliko.

Vijoličasti so glavnino svojih možnosti zapravili ob koncu prve tekme v Taboru, ko so tekmecem dovolili pet zaporednih golov in vpisali le minimalno zmago.