Zorman bo kariero nadaljeval v Kielcah

Po neslavnem koncu zgodbe s Celjani se rokometaš Uroš Zorman po koncu sezone seli na Poljsko, kjer bo igral za klub Vive Targi Kielce, aktualnega poljskega prvaka in udeleženca lige prvakov.

Objavljeno
01. februar 2011 11.46
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Slovenski rokometni reprezentant Uroš Zorman je podpisal triletno pogodbo s poljskim klubom Vive Targi Kielce, ki ga bo okrepil v sezoni 2011/12.

Zorman se tako po neslavnem koncu zgodbe s Celjem, ki je z njim prekinil pogodbo, ko, tako kot tudi Aleš Pajovič, ni želel podpisati aneksa o začasni in pogojni 50-odstotni zamrznitvi plač.

Med številnimi ponudbami iz tujine se je Zorman odločil za poljski klub Kielce, na čelku katerega je trener Bogdan Wenta, tudi pojski selektor. Slovenski reprezentant je s Poljaki podpisal triletno pogodbo, ta pa bo začela veljati v sezoni 2011/12, kar pomeni, da se bo Zorman v Kielce preselil po koncu letošnje tekmovalne sezone.

Poleg Zormana in Pajoviča sta nekdanjega velikana evropskega klubskega rokometa zapustila tudi Renato Vugrinec in Dragan Gajič. Prvi bo kariero nadaljeval v Katarju, drugi pa bržkone pri francoskem Montpellierju, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Vid Kavtičnik. V začetku novembra lani se je poslovil tudi hrvaški strokovnjak z nemškim potnim listom - Zvonimir Serdarušić -, po koncu sezone pa bo moštvo zapustil tudi Rus Edvard Kokšarov.

Celjani so v državnem prvenstvu na tretjem mestu, za vodilnimi Velenjčani pa zaostajajo kar osem točk. V ligi prvakov so v skupini A na zadnjem, šestem mestu, v zadnjih treh tekmah pa bodo dve tekmi igrali na domačem igrišču (Vive Targi Kielce in Barcelona) ter eno v gosteh (Kiel).