Rokometašice Olimpije drugič zmagale na Slovaškem

Rokometašice Olimpije so v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v ligo prvakinj premagale Bratislavo. Ljubljanska ekipa se bo v odločilni tekmi za prvo mesto pomerila z rusko Zvezdo iz Zvenigoroda.

Objavljeno
03. oktober 2009 21.10
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Bratislava - Rokometašice Olimpije so v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v ligo prvakinj v slovaškem Trenčinu premagale Bratislavo z 28:24 (16:11). Ljubljanska ekipa se bo v nedeljo v odločilni tekmi za prvo mesto pomerila z rusko Zvezdo iz Zvenigoroda, tekma pa se bo pričela ob 16. uri.

Ljubljanska zasedba je z odliko opravila dosedanji del turnirja na Slovaškem, saj je v petek ugnala nizozemski Amsterdam s 33:31, danes pa še domačo Bratislavo z 28:24. Nedelja bo za varovanke Roberta Beguša "dan D", na nasprotni strani bodo namreč imele zelo kakovostne Rusinje, ki so na dosedanjih dveh tekmah dosegle dve prepričljivi zmagi. V najbolj imenitno evropsko klubsko tekmovanje se uvrsti le prvouvrščena ekipa.

Slovenske podprvakinje so v današnjem obračunu prikazale zelo zanesljivo in zrelo predstavo. V prvem polčasu so hitro povedle s tremi goli, nekajkrat pa vodstvo povišale na +5, kolikor je bilo tudi po uvodnih 30 minutah (16:11). V začetku druge polovice tekme so sicer malenkost popustile, tako da so se jim gostiteljice približale na dva gola zaostanka, a končnica je bila znova domena ljubljanskih rokometašic, ki so z zrelo igro odbile vse napade domačih tekmic.

V ljubljanski ekipi je blestela vratarka Branka Zec, ki je zbrala kar 23 obramb, v napadu pa je bila najbolj učinkovita Nina Jeriček s sedmimi goli.