Roman Abramovič zapira mošnjiček

Ruski milijonar Roman Ambramovič je v pogovoru za angleški časnik The Observer oznanil, da v bližnji prihodnosti ne bo več vlagal enormnih zneskov v nakupe dragih nogometašev.

Objavljeno
24. december 2006 17.10
Roman Abramovič
London - Roman Ambramovič, ruski milijonar in lastnik angleškega premierligaškega nogometnega moštva Chelsea, je v nedeljskem pogovoru za angleški časnik The Observer oznanil, da v bližnji prihodnosti ne bo več vlagal enormnih zneskov v nakupe dragih nogometašev. Abramovič je od leta 2003, ko je prevzel londonsko moštvo, za kadrovske nakupe porabil neverjetnih 412 milijonov evrov.

Londonska ekipa je letos v svoje vrste zvabila ukrajinskega napadalca Andreja Ševčenka za rekorden znesek v zgodovini angleškega nogometa - 44 milijonov evrov, v klub pa sta prišla tudi Nemec Michael Ballack in angleški reprezentant Ashley Cole. V minulih letih so na Stamford Bridge prišli sami imenitni mojstri nogometa, kot so Čeh Petr Cech, Nizozemec Arjen Robben, Ganec Michael Essien, Didier Drogba iz Slokonščene obale,...

Ambramovič je zanikal, da se z manjšim denarnim vložkom v nakupe igralcev zmanjšuje tudi njegovo zanimanje za nogomet. "Odločili smo se, da bomo v prihodnosti več vlagali v vzgojo lastnih igralcev na naši nogometni akademiji. Upam, da se bo ta strategija obrestovala. Denar je pomemben dejavnik, a še vedno menim, da v nogometu ne igra najpomembnejše vloge," je v svojem prvem pogovoru po treh letih za omenjeni angleški časnik dejal Abramovič.