Romario iz rok izpustil prvo priložnost

Čeprav je bilo že vse pripravljeno za veliko slavje, ko naj bi legendarni brazilski nogometaš Romario dosegel 1000. zadetek v karieri, je 41-letnik prvo priložnost za ta jubilejni dosežek izpustil iz rok.

Objavljeno
02. april 2007 14.08
Novinarji so brazilskega nogometaša že na igrišču prosili za izjavo
Rio de Janeiro - Čeprav je bilo že vse pripravljeno za veliko slavje, ko naj bi legendarni brazilski nogometaš Romario dosegel 1000. zadetek v karieri, je 41-letnik prvo priložnost za ta jubilejni dosežek izpustil iz rok. Napadalec kluba Vasco da Gama je bil namreč pred skoraj 60.000 gledalci, ki so prišli na sloviti stadion Maracana pospremiti ta mejnik, večkrat nenatančen na tekmi brazilskega prvenstva proti Botafogu, ki je slavil zmago z 2:0.

Pele za zdaj edini nogometaš, ki mu je uspelo preseči mejo 1000 zadetkov

Romario je imel najlepšo priložnost v 42. minuti, a je vratar Botafoga Julio Cesar ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Brazilski nogometaš je namenoma izpustil tekmo minulo sredo proti Americanu, saj je želel 1000. zadetek doseči prav na Maracani, kjer je leta 1969 svoj 1000. gol dosegel legendarni Pele. "Največji nogometaš vseh časov je za ta dosežek potreboval štiri ali pet tekem, da mu je uspelo, to je bila šele moja prva zamujena priložnost," je dejal Romario, ki je v karieri zabil 999 golov, čeprav te številke nista potrdili ne Mednarodna (FIFA) ne Brazilska nogometna zveza (CBF), za nameček pa številni Brazilci na čelu s Pelejem menijo, da Romario v resnici še ni niti blizu te številke.

Pele je za zdaj edini nogometaš, ki mu je uspelo v karieri preseči mejo 1000 zadetkov, saj je v 1363 tekmah zabil 1281 golov, svoj 1000. zadetek pa je slavil pri 29 letih.