Ronaldinho še naprej velika želja Milana

Vodstvo italijanskega nogometnega velikana AC Milana se še naprej trudi, da bi v svoje vrste privabilo zvezdnika Barcelone, Brazilca Ronaldinha.

Objavljeno
14. marec 2007 14.34
Zmaga ni bila dovolj
Milano/London - Vodstvo italijanskega nogometnega velikana AC Milana se še naprej trudi, da bi v svoje vrste privabilo zvezdnika Barcelone, Brazilca Ronaldinha. Podpredsednik kluba Adriano Galliani se je v torek sestal z igralčevim bratom in agentom Robertom Assisem, sestanek pa je lastnik Milana Silvio Berlusconi ocenil kot zelo spodbuden. "Recimo, da obstajajo dobre možnosti, da Ronadinho obleče naš dres," je za italijanski športni dnevnik Gazzetta dello sport dejal Berlusconi.

Nekoliko bolj realen je bil Galliani: "Mi smo vedno pripravljeni reagirati, če se bo Barcelona odločila, da Ronaldinha proda, toda ne želimo na našega prijatelja Joana Laporto, predsednika Barcelone, izvajati pritiska. Brazilec ima s Katalonci veljavno pogodbo še tri leta in ne kaže, da bi jo prekinil."

Ronaldinho, ki bo naslednjo sredo praznoval 27. rojstni dan, v Barceloni, kjer je že od leta 2003, na sezono zasluži osem milijonov evrov, njegov agent pa je za naslednjo sezono že začel pogajanja z vodstvom kluba o zvišanju plače.

Konec sezone za Silvestra

Za branilca Manchester Uniteda in francoskega reprezentanta Mikaela Silvestra se je letošnja sezona predčasno končala, saj si je na povratni tekmi lige prvakov proti Lillu težje poškodoval desno ramo. "Podrobnejši zdravniški pregledi so pokazali, da bo moral na operacijo. Predvidoma se bo na treninge lahko vrnil šele čez tri mesece," so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki kluba

S poškodbo Silvestra so se težave trenerja moštva Alexa Fergusona le še povečale. Trenutno zaradi zdravstvenih težav ne more računati na Oleja Gunnarja Solskjaerja, Louisa Sahaja, Darena Fletcherja, vratarja Edwina van der Sarja, s poškodbami se bojujeta tudi Rio Ferdinand in Nemanja Vidič, Šved Henrik Larsson pa je po izteku trimesečne pogodbe klub zapustil in se vrnil v domovino.