Ronaldinho še tretjič nogometaš leta?

Brazilski zvezdnik evropskega nogometnega prvaka Barcelone, Ronaldinho, naj bi po današnjem pisanju španskih medijev še tretjič zapored postal najboljši nogometaš sveta.

Objavljeno
14. december 2006 14.17
Madrid - Brazilski zvezdnik evropskega in španskega nogometnega prvaka Barcelone, Ronaldinho, naj bi po današnjem pisanju španskih medijev še tretjič zapored postal najboljši nogometaš sveta po izboru Mednarodne nogometne zveze (FIFA). Športni dnevnik Marca trdi, da naj bi Brazilec 18. decembra na slovesnosti v Zuerichu slavil pred Italijanom Fabiem Cannavarom in dandanes že "upokojenim" francoskim zvezdnikom Zinedinom Zidanom.

Cannavaro je konec novembra že osvojil nagrado za najboljšega evropskega nogometaša zlata žoga, ki jo podeljuje francoski nogometni magazin France Football. Kljub temu pa bi Ronaldinho, tudi že dobitnik zlate žoge, postal prvi nogometaš v zgodovini, ki bi nagrado za najboljšega na svetu po izboru FIFA prejel trikrat zapored. Dnevnik Marca je danes objavil, da je Cannavaro v glasovanju trenerjev in kapetanov vseh članic FIFA osvojil drugo, Zidane pa tretje mesto.

Zidane in brazilski napadalec madridskega Reala, Ronaldo, sta v karieri že po trikrat osvojila nagrado za najboljšega nogometaša po izboru FIFA, vendar ne trikrat zapored.