Ronaldo k portugalskim zdravnikom

Cristiano Ronaldo je odpotoval na Portugalsko, kjer ga bodo pregledali zdravniki portugalske nogometne reprezentance, je potrdil njegov klub Real Madrid, ki se boji, da bo njegov prvi zvezdnik v kvalifikacijah za SP proti BiH obnovil poškodbo gležnja.

Objavljeno
10. november 2009 16.37
P. Z.
P. Z.
Madrid - »Cristiano Ronaldo je odpotoval na Portugalsko, kjer ga bodo pregledali tamkajšnji zdravniki in se odločili, ali je dovolj okreval za nastop na sobotni tekmi proti Bosni in Hercegovini,« je sporočil Real Madrid, ki je zanj odštel rekordnih 94 milijonov evrov in se boji, da bi se ponovno poškodoval, če se bo prehitro vrnil na igrišča.

Ronaldo si je poškodoval gleženj konec septembra na tekmi Real Madrida, na reprezentančni tekmi proti Madžarski pa je čez deset dni poškodbo obnovil in od takrat še ni stopil na igrišče. Kljub temu ga je portugalski selektor Carlos Queiroz vključil na seznam igralcev za nastop v kvalifikacijah za SP proti BiH s Ćirom Blaževićem. Prva tekma v Lizboni bo v soboto, povratna v Zenici pa 18. t. m.

Real Madrid je nasprotoval tej odločitvi in dejal, da Ronaldo potrebuje vsaj še dva tedna počitka. Realov športni direktor Jorge Valdano pravi, da bi bil njegov nastop proti BiH velika napaka.