Ronaldo ne bo igral za Portugalsko proti BiH

Cristiano Ronaldo po pregledu pri zdravniku portugalske nogometne reprezentance ne bo nastopil na kvalifikacijah za SP proti BiH. V Real Madridu se namreč bojijo, da bi obnovil poškodbo gležnja.

Objavljeno
10. november 2009 21.31
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Lizbona - Cristiano Ronaldo ne bo mogel igrati v dodatnih kvalifikacijah, ki jih bo njegova portugalska reprezentanca 14. in 18. novembra izbrala proti Bosni in Hercegovini, zmagovalec dvoboja pa bo nastopil na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Južnoafriški republiki. To je sporočila portugalska nogometna zveza po zdravniškem pregledu Ronalda.

 

Želja portugalskega selektorja Carlosa Queiroza, da bi Ronalda, ki ga muči poškodba desnega gležnja, vpoklical za dodatne kvalifikacije za SP 2010 proti BiH, je sprožila pravo malo vojno med Ronaldovim klubom Realom in portugalsko zvezo. Ronaldo je najdražji nogometaš sveta; Real je za Ronalda junija Manchester Unitedu odštel 94 milijonov evrov.

 

Pri kraljevem klubu so bili besni zaradi predvidenega vpoklica, saj so trdili, da je potrebno še 14 dni, da bo nogometaš nared za nastope. Skušajo ga pozdraviti do 29. novembra, ko bo na stadionu Camp Nou na sporedu el clasico proti Barceloni.

 

Portugalci Špancem sprva niso verjeli, da gre za tako resno poškodbo, na koncu pa so po pregledu sporočili: "Nogometaš ni v dovolj dobrem zdravstvenem stanju, da bi lahko treniral z reprezentanco pred tekmo dodatnih kvalifikacij."

 

Ronaldo si je desni gleženj poškodoval konec septembra med zmagovitim dvobojem Reala v ligi prvakov z ekipo Marseillesa (3:0), njegova poškodba pa se je poslabšala po reprezentančni tekmi 10. oktobra.