Ronaldo vendarle odhaja v Milano

Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldo bo kariero nadaljeval v Italiji pri AC Milanu. Prestop naj bi zvezdniku navrgel 7,5 milijona evrov.

Objavljeno
30. januar 2007 18.51
Madrid - Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldo bo vendarle nadaljeval kariero pri AC Milanu. Njegov dosedanji klub Real iz Madrida in Brazilčevi bodoči delodajalci iz lombardijske prestolnice so v torek našli skupen jezik in se dogovorili za prestop. Brazilec je podpisal pogodbo za 18 mesecev, po poročanju španskih in italijanskim medijev pa je Ronaldov prestop vreden 7,5 milijona evrov.

Ronaldo bo v prihodnjem letu in pol, toliko bi po prvotni pogodbi moral še odslužiti tudi v Madridu, zaslužil 6,5 milijona evrov. O plačilu Milana Realu za prestop 30-letnega brazilskega napadalca pa sta se v španski prestolnici v zadnjih dneh pogajala podpredsednik Milana Adriano Galliani in predsednik kraljevega kluba Ramon Calderon. V pogodbo je vključen tudi Ronaldov rojak Ricardo Oliveira, ki se bo iz Milana preselil v Madrid. Ronaldo, ki je že opravil zdravniške preglede za svoj novi klub, naj bi v Italijo odpotoval že danes.