Rosberg v McLaren?

Obetavni nemški voznik Nico Rosberg (Williams) si želi čim prej zagotoviti prihodnost v formuli 1, vse pa kaže, da jo bo našel pri britanskem moštvu McLaren-Mercedes.

Objavljeno
04. september 2009 15.47
P. Z.
P. Z.
London - 24-letni Nemec Nico Rosberg bo ob koncu sezone prost dirkač, saj mu pogodba z Williamsom poteče. Sin nekdanjega zvezdnika Kekeja Rosberga je povedal, da pogajanja s francoskim moštvom potekajo, vendar še niso obrodila sadov. Ni pa izključil možnosti, da bi bil še naprej član Renaulta.

"Imam svoje želje, dobro kaže, toda obstaja več možnosti," je povedal Rosberg, ki je, glede na pisanje Bilda, zelo blizu dogovora z McLarnom. Dobavitelj motorjev Mercedes naj bi bil naklonjen, da bi pri srebrnih puščicah tekmoval Nemec. Rosberg bi se v moštku iz Wokinga pridružil svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu in bi zamenjal Finca Heikkija Kovalainena.

Toda v igri je tudi Brawn GP, ki je Rosbergu že poslal ponudbo. Rosberg je prejšnji teden izjavil, da si želi priti v moštvo, ki ima realne možnosti za naslov prvaka. "Vse bo znano v nekaj tednih, verjetno že prej. Tega bremena se želim čim prej otresti," je še povedal Nemec s finskim poreklom.