Rossi tudi v San Marinu z najboljšega položaja

V kvalifikacijah pred motociklistično dirko za VN San Marina je bil v kraljevskem razredu motogp najhitrejši Italijan Valentino Rossi. Za njim so se zvrstili Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo in Toni Elias.

Objavljeno
05. september 2009 19.40
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
San Marino - Italijan Valentino Rossi (Yamaha) je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko motociklistično dirko za VN San Marina v kraljevskem razredu motoGP. V boju za novo zmago bo imel Italijan predvsem špansko konkurenco, saj so se za njim zvrstili Dani Pedrosa (Honda), Jorge Lorenzo (Yamaha) in Toni Elias (Honda Gresini).

Bolj kot najboljše startno mesto pa danes v San Marinu odmeva novica, da je Rossi pred dnevi zavrnil ponudbo Ferrarija, naj v svetovnem prvenstvu formule ena zamenja ponesrečenega Brazilca Felipeja Masso. "S Ferrarijem sem se res dogovarjal, da bi nastopil na domači italijanski dirki v Monzi, a brez testiranj to seveda ne gre," je ob robu treningov v San Marinu izdal "dottore" Rossi. Ferrari je konec tedna Massovo mesto, sprva je skušal testni voznik Luca Badoer, predal Italijanu Giancarlu Fisichelli, ki je k Ferrariju prestopil iz moštva Force India.

 

Rossi je v pogovorih z mediji pokazal, da ni nenaklonjen formuli ena. "Da pa bi jo vozil brez pravih treningov in testiranj, pa je nemogoče. To je bolj tveganje kot užitek. Enostavno ni možno, da se usedem v avto in v treh dneh do dirke dobim pravi občutek zanj. Obenem se seveda borim za naslov svetovnega prvaka v mojem motociklističnem razredu (Rossi trenutno vodi 25 točk pred Lorenzom, op. p.) in bolje je, da za zdaj ostanem tukaj," je še dejal osemkratni svetovni prvak. Tridesetletni Italijan pa se je s formulo ena spogledoval že v preteklih sezonah in bolj za trening opravil že vrsto testiranj s ferrarijevimi bolidi.

 

V najmanjšem razredu do 125 ccm je bil v današnjih kvalifikacijah najhitrejši Britanec Bradley Smith (Aprilia), v četrtlitrskem razredu pa Japonec Hiroši Aojama (Honda).