Rudar izstopil iz prve lige

Že četrto leto zapored se je eden izmed rokometnih prvoligašev odločil za izstop iz Mik 1. lige. Po Veliki Nedelji, Novi Gorici, Gold Clubu je njihovo usodo doživel še obubožani trboveljski Rudar.

Objavljeno
01. september 2009 13.17
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Trbovlje - Slovensko rokometno prvoligaško tekmovanje je sicer za naše razmere precej močno in izenačeno, vendar ima že nekaj let lepotno napako. Najbolj bode v oči dejstvo, da zadnjih treh sezon niso končali z enakim številom udeležencev, kot so ga začeli. Zaradi izstopov Velike Nedelje, Nove Gorice in Gold Cluba se je trikrat zapored liga dvanajstih skrčila v ligo enajstih, kar bi se lahko zgodilo tudi v prihajajoči sezoni.

Toda glede na to, da se je Rudar za razliko od lanskega Gold Cluba za izstop odločil že 10 dni pred začetkom sezone, daje vodstvu RZS in združenju prvoligašev dovolj časa, da najdejo ustrezno rešitev. Kdo naj bi namesto Rudarja zaigral v prvi ligi, ni znano. Morda Krka, ki je stabilen klub, vendar je v zadnji sezoni izpadel.

Trboveljčani so, potemko so si zagotovili obstanek, trenirali le še občasno, namesto prve ekipe pa so prvoligaške izkušnje nabirali tudi mladinci in kadeti. Zaradi negotove prihodnosti Trboveljčani sploh niso začeli bazičnih priprav, saj je imel trener Jani Čop na voljo le peščico igralcev. Članske ekipe po novem sploh ne bo, v klubu bodo delovale le mlajše kategorije.

Trbovlje imajo sicer bogato rokometno tradicijo. Tam se rokomet igra že 60 let, tri leta je bil Rudar član prve jugoslovanske lige, leta 1991 je bil republiški prvak, leta 1995 pa osvojil 4. mesto v slovenski ligi.