Rupar zahteva hokejski superfinale

Potem ko je ljubljanski hokejski klub ZM Olimpija na zasedanju predsedstva lige Ebel dobil načelno dovoljenje za pridružitev ligi, je predsednik HK Acroni Jesenice Pavel Rupar v izjavi za javnost pojasnil stališča jeseniškega kluba.

Objavljeno
11. marec 2007 18.00
Pavel Rupar (SDS)
Jesenice - Potem ko je ljubljanski hokejski klub ZM Olimpija na sobotnem zasedanju predsedstva avstrijske lige Ebel dobil načelno dovoljenje za pridružitev ligi - ob izpolnjevanju določenih zahtev -, je predsednik HK Acroni Jesenic Pavel Rupar v izjavi za javnost pojasnil stališča jeseniškega kluba do dogajanja v Salzburgu in dodal, da bodo za sprejem Olimpije Jeseničani zahtevali nekatere pogoje, tudi izvedbo superfinala med zmagovalcema finala DP Olimpijo in BR Slavijo ter jeseniškim klubom, kar naj bi štelo kot naslov prvaka.

Odločitev bo aprila padla na Bledu

Rupar je zapisal, da so se v javnosti pojavile nepravilne informacije v zvezi z odločanjem o vstopu ZM Olimpije v ligo Ebel. "Predstavniki so odločili, da Olimpija do 14. 4. 2007, ko bo na povabilo HK Jesenice zadnje zasedanje Ebel v tej sezoni na Bledu, predloži manjkajoče dovoljenje HZS in ostale garancije, tako kot so to morali storiti Jeseničani lani. Naj opozorim, da je bilo glasovanje izključno o zgoraj omenjenih pogojih, ki jih mora Olimpija izpolniti (6 za, 2 proti), o njihovem dokončnem sprejemu v Ebel ni bilo niti govora, kaj šele glasovanja," je zapisal Rupar. Predsednik jeseniškega kluba je še dodal, da Olimpija ni imela dovoljenja HZS o njenem nastopu v Ebel in da so le "prizadevanje in močno lobiranje slovenskih predstavnikov preprečila takojšnjo izločitev Olimpije."

Za vstop bo potrebno popraviti krivice

Rupar je še zapisal, da bo jeseniški klub od HZS zahteval odločitev o državnem prvaku v superfinalu, ki bi ga igrali med zmagovalcem dosedanjega poteka prvenstva BR Slavijo in ZM Olimpijo ter Acroni Jesenicami. "Šele takrat bo popravljena škoda, storjena Jesenicam in šele potem lahko Olimpija pričakuje odločilni glas Jeseničanov za vstop v ligo Ebel! Opozorim naj, da mora biti o nastopu glasovanje s popolnim konsenzom," je poudaril Rupar in dodal, da sta predstavnika Acroni Jesenic v Salzburgu za Olimpijo naredila veliko in zato pričakuje od vseh predstavnikov v HZS "podporo popravi krivic, storjenih Jeseničanom, in vračilo dobronamernih potez. Naš cilj je razvoj slovenskega hokeja, vsekakor pa ne na škodo HK Acroni Jesenic," je sporočilo za javnost končal Rupar.