Rusi zadovoljni, ker se bodo pomerili s Slovenijo

Ruski nogometaši in uradniki so po današnjem žrebu izjemno zadovoljni. Aleksander Keržakov iz moskovskega Dinama: „Žreb je bil za nas ugoden. Ne vem veliko o slovenski ekipi, vem pa, da smo se izognili večjemu izzivu."

Objavljeno
19. oktober 2009 19.23
Guus Hiddink
Polona Frelih
Polona Frelih
Moskva - „Za nobenega od nasprotnikov, ki so sodelovali v žrebu ne morem reči, da je šibek. Vseeno bi dejal, da smo zdaj prepričani, da se lahko uvrstimo v finale," je komentiral predsednik ruske nogometne zveze Aleksej Sorokin. Podobnega mnenja je tudi Aleksander Keržakov iz moskovskega Dinama: „Žreb je bil za nas ugoden. Ne vem veliko o slovenski ekipi, vem pa, da smo se izognili večjemu izzivu."

Po pisanju ruskih medijev se je selektor ruske nogometne reprezentance Guus Hiddink želel predvsem, da bi se izognili sosednji Ukrajini. Prva tekma kvalifikacije bo v Moskvi, kar ni najbolj po godu vratarju Igorju Akinfejevu iz moskovskega CSKA, kar mu je bilo celo bolj pomembno kot pa izbira nasprotnika: „Pripravljen sem bil igrati s katerimkoli nasprotnikom, saj vsi zaslužijo spoštovanje. Upam, da bodo naši igralci v najboljši možni formi in da se bomo uvrstili v finale".

Ruski mediji so v odzivu o kvalifikacijski tekmi med Rusijo in Slovenijo zapisali, da se je slovenska reprezentanca v finale zadnjič uvrstila leta 2002 in da je med kvalifikacijsko kampanjo dokazala, da ima dobro obrambo. Poudarili so, da je Slovenija prejela samo štiri gole, kar pomeni, da je bila v tem od nje boljša le Nizozemska.