Rusinje lahke tarče v Tokiu

Potem ko sta včeraj presenetljivo izpadli favoritinji Dinara Safina in Svetlana Kuznjecova, je slovo na teniškem turnirju v Tokiu danes vzela še tretja ruska zvezdnica Jelena Dementjeva.

Objavljeno
29. september 2009 12.52
P. Z.
P. Z.
Tokio - Tretja nosilka in olimpijska prvakinja Jelena Dementjeva je morala priznati premoč Ukrajinki Katerini Bondarenko, ki je slavila zmago s 6:2, 6:7 in 6:1. Na bogatem, dva milijona dolarjev vrednem turnirju, so že prej izpadle številka 1 Dinara Safina, druga nosilka Venus Williams in šestopostavljena Svetlana Kuznjecova, zmagovalka OP Francije.

Dementjeva, ki je nastopila pod zaprto streho osrednjega igrišča, je za poraz krivila nekaj spornih odločitev linijskih sodnikov in slabo počutje. Proti Bondarenkovi na prejšnjih štirih dvobojih ni izgubila niti niza. "Bilo je preveč slabih odločitev meni v škodo. Glavni sodnik pri tem ni storil ničesar. Ne razumem, zakaj na tako velikem turnirju nimajo sokoljega očesa," se je spraševala Rusinja, ki je na OP ZDA prav tako izpadla že v drugem kolu, potem ko je pred tem blestela na ameriških tleh: "V ZDA sem igrala preveč in sem zelo utrujena. Potrebovala bi dodaten teden počitka. Enostavno nisem imela dovolj moči." Zatem je zaradi bolezni morala dvoboj odpovedati tudi četrta nosilka Caroline Wozniacki.

Organizatorji upajo, da se bo bolje odrezala še četrta ruska zvezdnica Marija Šarapova, od katere bo močno odvisna prodaja vstopnic. Nekdanja prva igralka sveta je zlahka s 6:0 in 6:1 premagala Avstralko Samantho Stosur. Lepotica iz Sibirije je prav v Tokiu osvojila svoj prvi turnir v seriji WTA.

Bondarenkova se bo v tretjem kolu pomerila s Kitajko Li Na, ki je s 7:5 in 6:0 izločila še eno Rusinjo Vero Duševina. 14. nosilka Marion Bartoli iz Francije je premagala rojakinjo Aravene Rezai s 6:4 in 6:2 in bo v osmini finala skušala izločiti Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, krvnico Venus Williams