Ruskima biatlonskima dopinškima grešnikoma dve leti prepovedi

Ruska biatlonska zveza je danes s po dvema letoma prepovedi nastopanja kaznovala dva tekmovalca zaradi uporabe prepovedanih poživil. Andrej Prokunin in Veronika Timofejeva bosta prisilno počivala.

Objavljeno
12. oktober 2009 22.55
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Moskva  - Ruska biatlonska zveza je danes s po dvema letoma prepovedi nastopanja kaznovala dva tekmovalca zaradi uporabe prepovedanih poživil. Andrej Prokunin in Veronika Timofejeva bosta dve leti prisilno počivala zaradi uporabe prepovedanega sredstva EPO.

Oba biatlonca, ki sicer ne sodita prav v svetovni vrh tega športa, sta bila pozitivna marca na dopinškem testu na ruskem državnem prvenstvu v Uvatu. Prokunin je bil leta 2001 na SP četrti z rusko štafeto, v sezoni 2007/08 pa se je spet uvrstil v rusko reprezentanco za svetovni pokal. Timofejeva je svoj najboljši izid v mednarodni areni dosegla na univerzijadi leta 2003, ko je osvojila naslov podprvakinje.

Na ruski biatlon se v zadnjem času kar lepijo dopinški madeži. Pred februarskim svetovnim prvenstvom v Južni Koreji so bili prav tako na EPO pozitivni tudi ruski zvezdniki biatlona: Albina Ahatova, Jekaterina Jurjeva in Dmitrij Jarošenko, ki so na testih padli decembra lani po uvodni tekmi svetovnega pokala v Oestersundu. Avgusta je sledil epilog, Mednarodna biatlonska zveza (IBU) jim je izrekla dveletne prepovedi nastopanja.