Rutenka v Nemčijo brez ognjenega preizkusa

Slovenski rokometaši so v dvoboju s Hrvaško v Kopru pokazali zvrhano mero bojevitosti, na svetovnem prvenstvu v Nemčiji pa bodo za želen preboj v četrtfinale potrebovali še kaj več.

Objavljeno
11. januar 2007 12.04
Težko ubranljivi Sergej Rutenka
Ljubljana – Slovenski rokometaši so v dvoboju s Hrvaško v Kopru pokazali zvrhano mero bojevitosti, na svetovnem prvenstvu v Nemčiji pa bodo za želen preboj v četrtfinale potrebovali še kaj več. Prav veliko časa za nadgradnjo nimajo. Danes (20) in jutri (11, za zaprtimi vrati) jih v Szombathelyu proti Madžarski čakata zadnji preizkušnji pripravljenosti. Žal, še vedno brez Sergeja Rutenke, ki ga je poleg poškodbe zadnje stegenske mišice ustavila še bolezen. Naturalizirani beloruski »virtuoz« bo kljub temu med izbranci, ki bodo čez teden dni odpotovali v Wetzlar.

O vključitvi Uroša Zormana v ekipo v slovenskem taboru ni več govora. V ponedeljek naš najboljši organizator igre, ki so mu pred dobrimi tremi meseci operirali strgane križne kolenske vezi, odhaja v Ciudad Real in ni pričakovati, da bi se nato takoj vrnil v reprezentanco. Zato pa selektor Kasim Kamenica še računa na Rutenko, ki bo, če bo pripravljen, brez dvoma razširil zaradi odpovedi osiromašen izbor vrhunskih igralcev v reprezentanci.

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela...