RZS Obrvanu omilili kazen

Na izredni skupščini RZS so izglasovali predlog za izredno omilitev kazni za Ivico Obrvana, trenerja velenjskega Gorenja, kar pomeni, da bo lahko od danes naprej vodil svoje varovance na tekmah v MIK 1. ligi.

Objavljeno
03. november 2009 13.30
Ivica Obrvan
Mo. B./STA
Mo. B./STA
Ljubljana - Na današnji izredni skupščini Rokometne zveze Slovenije v ljubljanskem hotelu M so prisotni izglasovali predlog za izredno omilitev kazni za Ivico Obrvana, trenerja velenjskega Gorenja. To pomeni, da bo lahko hrvaški strateg velenjskega kluba od danes naprej vodil svoje varovance na tekmah v MIK 1. ligi.

"Skladno s 85. in 86. členom disciplinskega pravilnika RZS, skupščina potrjuje izredno omilitev kazni Ivici Obrvanu, izrečeno s sklepom disciplinskega sodnika Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) št. 53/09 z dne 26. maja 2009. Prepoved opravljanja dolžnosti trenerja za osem mesecev se skrajša na pet mesecev in šest dni. Ivica Obrvan lahko polno opravlja funkcijo trenerja RK Gorenje z dnem 3. novembra," so odločili na današnji izredni skupščini RZS.

Odločitev izredne skupščine pomeni, da bo lahko Obrvan vodil velenjske rokometaše že na jutrišnji tekmi državnega prvenstva, ko slovenski prvaki v Rdeči dvorani gostijo Ribnico Riko hiše.

Obrvan si je prepoved vodenja svojega moštva v domačih tekmovanjih prislužil, ker je v 21. krogu minule sezone na tekmi proti Trimu - domnevno zaradi napačnih sodniških odločitev - telesno napadel enega izmed sodnikov, morebitni večji incident pa je preprečil velenjski vratar Ivan Gajić. Kaže omeniti, da sodnika Peter Kočevar in Franc Lesar ter delegat Herbert Jeglič takratnega dejanja hrvaškega trenerja niso prijavili v uradni zapisnik, ampak so to storili naknadno.

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na današnji izredni skupščini dobilo novega člana. To je Karlo Kastelic, ki je v predsedstvo prišel po organizacijskem načelu - kot predstavnik Združenja 1. B DRL za ženske.