S prvega startnega mesta Kimi Räikkönen

Na letošnji uvodni dirki formule 1 veliki nagradi Avstralije si je »pole – position« zagotovil Finec Kimi Räikkönen. Najbolj sta se mu približala svetovni prvak Fernando Alonso na drugem in Nick Heidfeld na tretjem mestu.

Objavljeno
17. marec 2007 11.00
Kimi Räikkönen bo startal s "pole-position"
Melbourne - Na letošnji uvodni dirki formule 1 veliki nagradi Avstralije si je »pole – position« zagotovil Finec Kimi Räikkönen. Naslednik Michaela Schumacherja pri Ferrariju je bil najhitrejši v kvalifikacijah, najbolj sta se mu približala svetovni prvak Fernando Alonso na drugem in Nick Heidfeld na tretjem mestu.

Za mnoge skriti favorit za osvojitev naslova svetovnega prvaka in Räikkönenov moštveni kolega Felipe Massa je moral svojega Ferrarija zaradi okvare parkirati že v drugem delu kvalifikacij. Startal bo kot 16.

Za prijetno presenečenje je poskrbel novinec v formuli 1 Lewis Hamilton, ki bo startal kot četrti, s petim startnim položajem pa je moštveni uspeh BMW-ja dopolnil Poljak Robert Kubica.

Presenetljivo dobro sta se na kvalifikacijah odrezala tudi oba voznika moštva Super Aguri. Japonec Takuma Sato se je uvrstil na deseto, moštveni kolega Anthony Davidson pa na enajsto mesto. Moštvo Super Aguri je tako prvič prehitelo matično moštvo Honda, kjer ne Jenson Button kot 14. ne Rubens Barrichello kot 17. nista izpolnila pričakovanj vodilnih mož.